Timrå IK
ENGLUND: ”Anders Öman hade förmodligen kallat dem för slödder”
ANNONS

Oskarshamn kvitterade till 1–1 i matcher i SHL-kvalet mot Timrå. Joakim Englund var på plats och hyllar hemmalaget för sin lagmoral. Men han skakar samtidigt på huvudet åt bortafansens uppträdande under delar av matchen.

OSKARSHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Oskarshamn är ett lag som har en oerhört tydlig spelidé som alla spelare tycks köpa och utöva på ett sätt som kan liknas vid perfektion. Lagmoralen är oerhört hög där ALLA spelare jobbar kopiöst i båda riktningarna samtidigt som man tycks vara benägen att ligga med huvudet i skottlinjen om det så skulle behövas.

Jag minns för ett par år sedan att jag kritiserade deras stjärna Arsi Piispanen för att agera lojt i försvarsspelet och inte ta backcheckingen på allvar. Jag tyckte att han åkte och mös i väntan på offensiva situationer. Hela den här säsongen har han varit en spelare som, förutom att vara smartast på isen, jobbar hårt i båda ändar. Följ honom gärna lite extra med blicken under matcherna och om ni inte sett det innan så kommer ni se hans ”smartness” på isen.

När vi ändå är inne på Oskarshamn så skulle jag vilja slå ett slag för några av spelarna som knappt spelat på den här nivån tidigare. Jag tänker på Lukas Pilö som såg riktigt bekväm ut i spelet med puck och i övrigt var riktigt bra i dag. Jag tänker på Markus Modigs som går från klarhet till klarhet efter att ha gnuggat på i Hockeyettan så sent som förra säsongen. Vi har även Isak Pantzare som visade upp ett stort spel trots hans modesta storlek som knappt mäter över sargkanten.

WEDIN – BÄST PÅ ISEN

I Timrålägret då, hur ser det ut där?

Först och främst ska jag erkänna att jag inte följt Timrå speciellt nära den här säsongen av naturliga skäl då jag har bevakat Hockeyallsvenskan. Men man mäter sig bra med Oskarshamn vilket vore lite konstigt annars då man kommer från en högre nivå. I lagens första möte tänkte jag att det enda som skiljer lagen åt var Anton Wedin som var den matchens bästa aktör. I kväll var han däremot i princip osynlig. Annars tycker jag mig se att Timrå förmodligen pratat om att steppa upp i defensiven då den var bristfällig senast men betydligt bättre i kväll.

Jag trodde att ringrostigheten hos timråspelarna, efter att ha haft ett längre matchuppehåll, skulle vara bortblåst inför match nummer två. Men känslan är att man inte kommit upp i sin högsta nivå än.

Lagkaptenen i Oskarshamn, den forne brunkaren Jonas Engström, avgjorde tillställningen med sitt 3–2-mål. Det var också hans andra mål i matchen. Faktum är att han gått från att vara en pålitlig 20-poängsspelare till att den här säsongen explodera och står just nu noterad för 41 poäng. Fler lär komma från den numer offensivt skickliga lagkaptenen.

”SLÖDDER”

En rolig tillställning med bra hockey där jag dock finner två punkter som tynger kvällen en aning…

1. Timråfansen hetsade väldigt mycket mot den närmast sittande hemmapubliken och kastade även halvfulla petflaskor både på isen och mot publiken. Man betedde sig så pass illa att Anders Öman förmodligen skulle kalla bortafansen för slödder.

2. Den andra tråkiga punkten var att Johannes Salmonsson fick Isak Pantzares knä olyckligt rätt i ansiktet. Det var absolut inget ojuste då Johannes ramlade i samma sekvens. När han sedan skulle resa sig så bar inte benen utan han fick rullas ut på bår. Mina något bristfälliga kunskaper i läkekonsten säger att Salmonsson spelat färdigt för den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL