Foto: Elin Granebrandt

De har varit de två största utropstecknen i J18 den gångna säsongen och tillsammans har de gjort 133 poäng på 77 matcher.
Idag möts Elias Pettersson och Jesper Boqvist i semifinal i JSM.
– Jag räknar med att det blir en fartfylld match med mycket anfallshockey, säger Brynäs poängkung Jesper Boqvist.

Jo, visst finns där förutsättningar för en offensiv match alltid. Timrå kommer till JSM och semifinalen mot Brynäs med otroliga 13 raka vinster i bagaget. Brynäs och å andra sidan har plockat ner alla möjliga förstärkningar uppifrån, däribland JVM-forwarden Jens Lööke.
Som om det inte var nog så är det alltså J18:s poängkungar som möts. Elias Pettersson mot Jesper Boqvist – 65 respektive 68 poäng under grundserien.
– Jag känner honom rätt bra på isen så jag vet vad han kan göra, säger Elias Pettersson apropå mötet med Boqvist på fredag.
Elias Pettersson vårsuccé har inte heller undgått Jesper.
– Jag vet att han har ju gjort en hel del mål. Han är bra helt enkelt, säger Jesper Boqvist.

”SER BRYNÄS SOM FAVORITER”
Båda Elias och Jesper är försiktigt optimistiska inför den kommande matchen. De vet med sig att motståndet kommer vara av högsta klass och i och med att det endast spelas en match till skillnad från kvart- och åttondelsfinalerna så kommer det inte finnas utrymme för några misstag – speciellt inte med så många bra spelare på banan.
– De flesta ser nog Brynäs som favoriter tack vare deras bredd och med spelare som Jens Lööke. Samtidigt har vi spelat riktigt bra i slutspelet, säger Pettersson.
– De har riktigt bra forwards så vi kan inte slappna av och låta dem sköta spelet. Vi har kommit hit tack vare vårt spel och vi ska fortsätta på samma sätt, säger Boqvist.

Trots succésäsongerna och trots alla poäng är det två ödmjuka spelare som kliver ut på isen på fredag.
Om ni ska tippa matchen, vad tror ni att det slutar?
– Vi vinner med 4-1. Lööke gör två, Linus Ölund ett och Alexander Bjurström…eller nej vänta! Lööke gör två, Lucas Carlsson ett och Bjurström ett, säger Boqvist.
– Så länge vi vinner spelar det ingen roll vem som gör mål. Men jag tippa att det slutar 4-2 till oss, med sista målet i öppen bur, säger Pettersson.
Återstår att se om de är lika bra på tippa som att göra poäng.