SHL
KARLSSON: I morgon kan han skriva historia
ANNONS

Ingen kan väl ha missat Oskar Lindbloms framfart i SHL den här säsongen. När han förra säsongen stod för fina 25 poäng snackades det om att ‘det var för att han fick spela med Anton Rödin och Greg Scott’. Den här säsongen lämnade de båda, och han fick stå på egna ben. Han inledde exempelvis säsongen med Jesper Jensen (som inte direkt förutspåddes att bli en förstecenter) och Ponthus Westerholm. Resultatet? Trion imponerade oerhört.

Sedermera fick Kevin Clark flytta in bredvid Jensen och Lindblom. Trion har, som bekant, utgjort en av SHL:s hetaste kedjor under säsongen. Kevin Clark leder skytteligan, Oskar Lindblom är tvåa där och tre i poängligan, och Jesper Jensen är femma i poängligan. Där är skyttekungen Clark sjua. En helt okej produktion från två nyförvärv och en förstaårssenior.

När Oskar Lindblom igår pillade in 3-1 mot Karlskrona klev han upp i en delad skytteligaledning med kedjekompisen Clark. Den stod sig fram till den tredje perioden, då Clark återigen klev upp i ensam ledning med sina 23 mål. Hade Clark inte gjort mål igår hade Lindblom kunnat vinna skytteligan utan att ens behöva göra mål i SHL-avslutningen mot Leksand.

Trots Clarks mål igår har Oskar Lindblom goda förutsättningar att skriva historia i morgon. Gör han fler mål är Clark gör i morgon, det vill säga om han kommer upp i samma antal eller fler totalt, blir 20-åringen från Hille/Åbyggeby IF den yngste spelaren någonsin att vinna skytteligan i elitserien/SHL.

Det var Philadelphiatwittraren Alexander Appleyard som uppmärksammade detta under gårdagens match mot Karlskrona. Kristian Huselius är i nuläget den yngsta skytteligavinnaren. Han var 22 år när han sköt 32 mål för 16 år sedan. Oskar Lindblom är 20 år och sex månader.

För övrigt märker jag, som täcker Brynäs intensivt, att det finns ett enormt intresse för Oskar Lindblom bland Flyersfansen. Philadelphia har en mängd intressanta prospects, och han är utan tvekan en av dem. Det skrivs väldigt mycket om Lindblom på twitter, och man märker att de är uppspelta över möjligheten att få se honom i NHL nästa säsong. För visst hör han väl hemma där? Kevin Clark trodde Lindblom skulle ha varit redo att spela i NHL redan den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch