Foto: Getty Images

Expansionsdraften närmar sig med stormsteg och tar upp en hel del av rubrikerna kring NHL. NHL Networks expert Kevin Weekes tog under gårdagen ut sin förstafemma för Vegas Golden Knights – och hittade tre svenskar som tar plats.

Två av de tre svenskarna, Jonas Brodin och Jakob Silfverberg, lär emellertid trejdas innan draften (Brodin) eller skyddas (Silfverberg). Med andra ord är det ytterst tveksamt om Weekes förstafemma verkligen slår in. Hur som helst kan man inte säga annat än att det vore intressant att se Jakob Silfverberg ihop med Calle Järnkrok igen. Nog för att SHL och NHL är två helt olika saker, men det de visade upp som ungtuppar i Brynäs är minst sagt lovande…

Nåväl! Järnkrok kan faktiskt hamna i Vegas. Mycket talar för att det antingen blir han eller James Neal som skyddas tillsammans med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson och de fyra stjärnbackarna – men den andre kommer bli oskyddad och löper en stor chans/risk att plockas. Järnkrok har dessutom ett väldigt fint kontrakt med fem år kvar på. Han tjänar ‘bara’ två miljoner dollar per säsong. Ett fynd i sammanhanget.

@manskarlssonyao