SHL
KARLSSON: SHL:s bästa värvningar – plats 6-10
ANNONS

Det har blivit dags att gå vidare i den här lilla bloggserien med SHL:s bästa värvningar. Vill ni läsa plats 11-15, som presenterades i fredags, kan ni kolla in det här. I morgon får ni den mycket spännande upplösningen – med ett par spelare som ni säkert anser är överraskningar. Men mer om det i morgon, så att säga.

Vill ni diskutera listan finns jag tillgänglig 24 timmar om dygnet på @manskarlssonyao.

10. Dick Axelsson, Färjestad
Går in och blir den kanske största profilen i hela SHL. Det finns förstås frågetecken för Axelsson, med tanke på att han bara spelade åtta matcher på hela förra säsongen. Var dock ruggigt stark, poängmässigt, säsongen dessförinnan. Dick Axelsson har potentialen att vara en toppspelare i SHL. OS-aktuell om han gör en bra säsong och, förstås, slipper skador. En artist.

9. Andreas Engqvist, Djurgården
Har haft en del skadeproblem på slutet, vilket gör att det finns en del frågetecken kring 29-åringen. Har dock varit en stark poängproducent i KHL, vilket inte alla kan skryta med. Landslagsmässig i sina bästa stunder. En klockren förstacenter för Djurgården, och en spelare hela klubben behöver. Med en riktigt bra säsong skulle jag inte bli förvånad om han tas ut i den svenska OS-truppen framåt vårkanten. Så bra kan han vara.

 

8. Janne Pesonen, Växjö
Fågel eller fisk? Jag tror på fågel. Ska vi säga att Janne Pesonen står för något i stil med 17+12 i Växjö? Var fruktansvärt bra i Skellefteå och hade förstås varit än bättre om han sluppit sina skador. Gjorde det helt okej i Schweiz förra säsongen. Har ett bra målsinne och kommer med största sannolikhet leverera gott med poäng. Frågetecknet? Att han tycks vara värvad som center. Håller han som center i SHL?

 

7. Daniel Rahimi, Växjö
Ett normalt år hade han kanske varit högre på listan, men konkurrensen är knivskarp den här säsongen. Rahimi var en av SHL:s bästa backar under sin senaste sejour i Sverige – tillika en given back i Tre Kronor. Defensiv klippa som kommer vara precis det Växjö behöver för att gå hela vägen. Känns som en väldigt säker värvning. Jag har svårt att se Daniel Rahimi bli en flopp, om man uttrycker det så. Lär ha ett par bra år till i kroppen.

 

6. Derek Roy, Linköping
Linköping har värvat oerhört intressant den här säsongen. En av de mer intressanta sajningarna är Derek Roy, som för tio säsonger sedan gjorde hela 81 poäng i NHL och kom på artonde plats i poängligan. Sedan dess har karriären förstås gått utför, men han har ändå gjort det ganska bra i den schweiziska ligan. En rutinerad center som får en stor roll i Linköping – och en på många sätt ovanlig SHL-värvning. Det är sällan spelare som haft en stjärnstatus i NHL kommer till Sverige. Det ska bli spännande att se om han kan leva upp till hajpen.

KARLSSON: SHL:s bästa värvningar – plats 11-15

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch