• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Twitter / Bildbyrån

Den stora snackisen under SHL-starten har varit klubbarnas gnabbande med varandra på twitter. Något som är kul i teorin – men hittills fallit pladask.

I NHL har klubbarnas skojbråk på twitter varit ett populärt inslag under många år. Där har ”elakheterna” dessutom tagit ytterligare ett kliv sedan Vegas klev in i handlingarna och tog över showen totalt. Även om alla skämt som skrivs mellan lagen såklart inte är roliga känner man ändå att det finns en poäng.

Redan i våras började SHL diskutera om att det här skulle införas även i Sverige, av vad jag hört. Nu har det blivit verklighet. Jag är faktiskt en av de som saknat just det här gnabbandet mellan klubbarna i Sverige. Det är ett enkelt sätt att skapa lite mer intresse för matcherna och få lite mer uppmärksamhet. Så jag vill egentligen inte gå in som någon grinpelle och såga någonting. Men på det sättet det görs nu slår det bara fel, tyvärr.

Anledningen är för att twittertjafset är så krystat. Även när det inte finns något att ”bråka” om så ska det ”bråkas”. Ett skämt som börjar ganska kul, som det nu ser i visningsbilden här uppe, blir sen oerhört framtvingat och tråkigt längre ned. Läs här.

Samma sak var det i tråden mellan Djurgården och HV. Det börjar ganska kul, men blir snabbt krystat. Problemet är att man får känslan att det är uppgjort på förhand att ”nu bråkar vi lite”, i stället för att låta det komma naturligt. Jag antar att det är för att det kommer från central ort, dvs SHL, att det ska bråkas.

Dessutom har både HV och Luleå dragit skämtet om att Djurgården har sin tabellplacering, dvs 16, i mittcirkeln. Det har gått en omgång och skämt har redan återanvänts.

Nåväl. Det är förstås för tidigt att döma ut hela konceptet redan nu. Det är klart klubbarna och de som sköter twitter måste få en chans att ”sätta” konceptet och bli varma i kläderna. Det förstår jag också. Jag hoppas att det här blir bra när säsongen är slut.

Men som det är just nu känner man nästan att det är en twittervariant på det oerhört utskällda SVT-programmet ”Grillad” som lades ned nästan direkt. Det ska vara kul och edgy, men blir bara något snabbt ihopvispat.

Skämta gärna – men gör det när det passar. Och framför allt: Reflektera över när skämtet är slut och dra det inte längre än det behövs.

Jag är inte beredd att skriva att det ska läggas ned, för jag tycker egentligen det här är bra. Men håll det på en rimlig nivå – annars blir det dessvärre bara urvattnat.

Jag vill också lägga till att jag inte hade gjort det bättre själv.

@manskarlssonyao

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *