Nyheter
Min allsvenska sluttabell
ANNONS

Alla tippar allsvenskan. Då ska väl jag inte vara sämre. Så här slutar det.

1. BIK Karlskoga
Allsvenskan är så pass försvagad i år att vägen ligger öppen för det lag som är mest av just den varan – att vara ett lag. BIK Karlskoga har många skickliga spelare, men framförallt är de en bra grupp, en kollektiv (och grisig) lagmaskin som kommer kunna gå långt på sin sammanhållning den här säsongen.

2. Leksand
För att vara Leksand är laget förvånansvärt profilsvagt och försäsongens skrala målproduktion oroar uppenbarligen en och annan. Men Leksand är Leksand och kommer givetvis vara bofasta i den allsvenska toppen. Man har ett bättre lag än många av de kommande motståndarna och lagom till jul lassar man väl sin vana trogen in ex antal nya spelare i truppen.

———————

3. Västerås
Bra lag, vassa spelare, en stark stomme som snubblade på mållinjen ifjol. Just det, snubblade på mållinjen, det är ju lite ett signum för Västerås. Nu är man storfavoriter, då slutar det väl rent logiskt med att gurkorna bommar topp två med minsta möjliga marginal. Men de kommer bli kul att se lira i vinter.

4. Mora
I en profilstark allsvenska hade det här Mora-laget fått det svårt, men i den jämna, tighta och inte så gnistrande serie som väntar kan gänget garanterat hävda sig riktigt bra. Dalkarlarna brukar alltid hävda sig och utan att vara riktigt haussade i toppen har de ett drömläge att bara åka med och placera sig riktigt bra.

5. AIK
Allt är naturligtvis inte alls frid och fröjd bakom kulisserna i den här klubben, men lika turbulent och kaosartat som under den fjolårssäsong som slutade i negativt kval ska det bara inte behöva bli. Bara en sådan sak som att Roger Melin hoppat på tränaruppdraget kan innebära att Gnaget åker hiss i tabellen jämfört med ifjol.

6. Björklöven
Nu ska Björklöven upp i topp. Det tycks vara det mantra som rusar genom hockeyallsvenskan inför seriepremiär och visst har man ett lag som ser bra ut, men så bra? Jag har svårt att se det och tror att omställningen från Mats Waltins ledarskap till Tommy Jonssons dito kommer bli mer problematiskt än många tror.

7. Vita Hästen
Fjolårets succé blir naturligtvis svår att upprepa, men laget ser intressant ut och bör kunna räcka en ganska bra bit i årets allsvenska. Hästarna kommer garanterat inte vinna några skönhetspoäng för sitt spel i år heller, men klarar man att jobba på samma intensiva nivå som ifjol blir det en kul säsong igen.

8. Asplöven
Haparanda-gänget tippas för det mesta slentrianmässigt i botten, men de senaste åren har man lyckats klockrent med sina nordamerikanska värvningar och visat att man faktiskt har något lite extra. I år har man dessutom ett lag som är aningen mer profilstarkt än tidigare, så varför skulle det inte kunna räcka till spel efter grundserien den här säsongen?

———————

9. Oskarshamn
På gränsen, det kan lika gärna räcka till en plats precis ovanför strecket. Mycket beror naturligtvis på hur de invärvade nordamerikanerna presterar. Lyckas IKO ta steget från grågäng till svänggäng kan det nog bli ganska underhållande. Svårbedömt.

10. Almtuna
Det finns en del klart intressanta spelare i Almtuna, men som helhet är laget för tunt för att det ska kännas rimligt att de ska hålla en jämn och hög nivå över en hel grundserie. Jag förutspår en svajig säsong där det är riktigt stora skillnader mellan höga toppar och djupa dalar.

11. IK Pantern
Stephan Lundh fixade upp IK Pantern i allsvenskan, jag har ingen som helst anledning att betvivla att han klarar av att hålla kvar den lilla Malmö-klubben där heller.

12. Tingsryd
Det blir en intressant utmaning för Tingsryd, som valt att behålla många av spelarna från sin avancemangstrupp och kryddat med ett gäng spetsiga nordamerikaner, att klara sig undan negativt kval. Bottenkampen kommer bli jämn, men jag tycker ändå att tigrarna ser lite starkare ut än de två gängen jag placerar under strecket.

———————

13. Sundsvall
Det ser för gammalt och trött ut. Nyckelspelarna har passerat zenit i karriären med råge och även om rutin är viktigt och det fortfarande är duktiga ”gubbar” har jag svårt att se det hålla över en hel säsong.

14. Timrå
Det ser för ungt och orutinerat ut. Det finns mycket talang att kräma ur det här laget, men målvaktssidan ser för svag ut och bredden saknas. Det kommer naturligtvis att bli väldigt tight, men det kan bli en riktigt tuff vinter för Timrå.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL