Vimmerbys Jesper Kokkonen gjorde ett av de svenska målen i förlustmatchen mot Tjeckien.Foto: Bildbyrån

Juni blir snart juli, semestrar hägrar, men visst känner ni en viss abstinens så här när det fortfarande återstår några månader tills vi kan njuta av vettig hockey igen?

Då föreslår jag att stilla abstinensen en aning med VM i inline-hockey.

Turneringen drog igång i den slovakiska huvudstaden Bratislava den gångna helgen och pågår den här veckan. Bortsett från att det är en rapp sport som det är kul att titta på är det lite extra intressant för alla som intresserar sig för Hockeyettan.

För det svenska landslaget som lirar i toppdivisionen är i stort sett något av ett Hockeyettan-landslag. Merparten av spelarna i laget är hämtade från just ettan och ytterligare ett gäng har erfarenhet från serien.

Våra färger försvaras bland annat av den potenta Huddinge-trion Marcus Lissäng, Rasmus Dahlberg Karlsson och Martin Eklund, Vimmerby-snajpern Jesper Kokkonen, forne Sundsvall-anfallaren Markus Kinisjärvi, Visbys yrväder Adam Rachidi och Marcus Viiitanen som nyligen bytte Kumla mot Köping. Med i truppen finns också Linus Svedlund som den gångna säsongen iklädde sig Västerås blaskigt gula hemmaställ.

Det finns en hel del sköna karaktärer att hålla koll på med andra ord. Trots det började det dock lite trögt med en förlust mot Tjeckien igår. I eftermiddag är det upp på hästen igen när Tyskland väntar på andra sidan rinken (klockan 16.00).

VM pågår den här veckan med final på lördag eftermiddag.

Matcher från så väl toppdivisionen som gruppen under (med bland annat exotiska länder som Argentina, Brasilien, Australien och Nya Zeeland) livestreamas här: http://www.iihf.com/channels1617/inline/live-stream/