Viktor Kokman tillhör skaran som kan svara ja på om han fått en puck i huvudet.Foto: Bildbyrån

Ikväll startar Hockeyallsvenskan och vad passar då bättre än en podcast med en målvakt som precis tagit klivet till serien?

En podcast som ni hör här eller i era poddappar.

Efter några säsonger i Hockeyettan tar målvakten Viktor Kokman slutligen klivet till Hockeyallsvenskan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om nomadlivet som målvakt och att ta plats jämsides med seriens kanske mest rutinerade burväktare.

Det blir ett samtal om att inte se sig som andrekeeper, att få en kick av publikreaktionen på bortaplan och den utvecklande bergochdalbane-säsongen i Vimmerby.

Men vi snackar också om viktiga saker som att hålla nollan i CHL, att råna Tomi Kallio och spelare som har bra betalt. Vi pratar om att nästan vara klar för Tranås, att inte hålla på Leksand och att inte vilja gå till Borlänge, men ändå göra det och landa i en supersuccé.

Samt givetvis Twitter-succén när han gick i svaromål med Zara Larsson…och hur det egentligen känns att få en puck i huvudet.

Detta och väldigt mycket annat hör ni i en podcast som ni hittar via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2017/09/19/81-viktor-kokman/

* * *

Ikväll startar som sagt Hockeyallsvenskan och var och varannan lirare därute i dammen har sagt sitt och tippat serien. Jag har efter moget övervägande kommit fram till att jag skippar det i år. Serien känns så vidöppen att det är en omöjlighet att peka ut specifika tabellplaceringar för de olika gängen. Det blir bara halvtaffliga gissningar utan vidare grund. Jag hänvisar istället till inlägget där jag lottade fram en sluttabell tidigare under sommaren. Vi får väl se hur många rätt jag får där.

Men utan att tippa, jag har en viss känsla av följande inför årets säsong:

Tre topplag: Leksand, AIK, Modo.
Tre underskattade: Troja/Ljungby, Almtuna, Vita Hästen.
Tre överskattade: Västervik, IK Pantern, IK Oskarshamn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *