Här inne får man inte ha svarta tröjor.Foto: Bildbyrån

Troja/Ljungby vill inte ha stökiga individer på sina hemmamatcher, men lyckades kommunicera det som att det gäller speciella klädkoder i Ljungby Arena. Föreningen drog ner byxorna (förmodligen inte svarta) på sig själv inför öppen ridå.

Det skulle bli klang- och jubel och fest när Troja/Ljungby spelade hemmapremiär och bärgade sina första poäng i den allsvenska comebacken. Istället blev det dödgrävarstämning och krigsrubriker.

Fredagskvällen bjöd på ett första klassens kommunikationshaveri.

Ni kan storyn vid det här laget, klubben portade sina egna mest engagerade fans för att de…well, hade svarta tröjor på sig.

Grupperingen Ultras Ljungby var plötsligt inte välkomna in i arenan och det tog naturligtvis hus i helvete.

Först och främst kan det väl vara på sin plats att konstatera att Troja/Ljungby haft vissa problem med beklagliga supporterelement. Minns pappskallarna som rusade fram och slog sönder ett plexiglas i Västervik för några år sedan. Minns de tragiska bilderna från nåt möte i Kristianstad ifjol där ett gäng (svartklädda) snedseglare står och gör allt annat än hejar på sitt lag utan snarare hetsar mot Skånegängets dokumenterat hetlevrade publik. Om det handlar om folk som ingår i den där Ultras-grupperingen är inte jag rätt man att säga något om, men klubben verkar ju uppenbarligen anse att så är saken.

Att klubben inte vill förknippas med den typen av fans nu när de är tillbaka i ”finrummet” kan jag förstå.

MEN, det som skedde igår framstår mer och mer som ett fullständigt haveri.

Ingen portades från hemmaarenan när det inträffade incidenter under åren i Hockeyettan, men igår, när den här grupperingen uppenbarligen inte hade gjort sig skyldig till något annat än att bära en massa flaggor och förberett tifo till arenan, då var de plötsligt inte välkomna. Den hanteringen är bara rakt upp och ner obegriplig. Retroaktiv, kollektiv bestraffning eller vad ska det kallas?

Och inte blev det bättre av att ordföranden Pelle Wass skickades ut i media att förklara något som han över huvud taget inte kunde förklara. Intervjun med vasse Björn Oldéen i Cmore där Wass lyckades vara så luddig att det nästan framstod som att ”har man svart tröja på sig är man fascist” kommer bli tv-historia. Det är så mycket skämskudde att man inte kan göra annat än tycka synd om karln.

Troja/Ljungbys kommunikation kring varför den engagerade supportergrupperingen inte fick komma in på hemmapremiären är så luddig att det blir rent genant.

Det verkar som att man på något sätt vill få det till att de inte fick komma in för att de hade fel kläder på sig. Svarta tröjor. Usch och fy liksom.

Det hade kanske varit tydligare att säga rakt upp och ner att ”folk som inte kan bete sig är inte välkomna” istället för ”har man svarta tröjor får man inte komma in, men har man rödvitt är det okej”. För läser man mellan raderna är det ju i slutändan något som några få individer (enligt klubben) står för som man inte vill förknippas med snarare än färgen på ett klädesplagg.

Föreningen Troja/Ljungby gjorde genom sin luddiga kommunikation sig själva till stort åtlöje när sociala medier gick varma med ordvitsar och glada tillrop. Bilder från den officiella supportershopen där (suprise, suprise) många av artiklarna är just svarta cirkulerade, epitetet Tröja/Ljungby myntades, Ingen vill veta var du köpt din tröja nynnades och så vidare och så vidare.

Någon tänkte snett, snöbollen sattes i rullning, kommunikationen havererade och idag står en hel förening som bara ville ha en trevlig hockeyfest med byxorna nere vid anklarna och funderar på vad det är för klädkod som gäller till nästa hemmamatch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *