Nyheter
MJÖRNBERG: En potentiell drömvärvning
ANNONS

Tobias Björklund väljer på eget initiativ att bryta upp från Västervik efter att speltiden blivit allt för knapp och plötsligt finns ett väldigt tilltalande backalternativ på marknaden.

Jag kan tänka mig att en hel hoper av Hockeyettan-sportchefer kastade sig på telefonerna efter att ha torkat det lystna dräglet ur mungiporna på måndagseftermiddagen.

För Tobias Björklund är naturligtvis en drömvärvning för väldigt många lag i Hockeyettan just nu.

Att det inte funkade i Västervik må väl vara en sak. Nu ståtar väl inte det allsvenska bottengänget med en direkt skrämmande backsida, men det var aldrig givet att Björklund skulle lyckas färga i den förnämare serien.

Han gjorde offensiv supersuccé i Mariestad ifjol, men befann sig ändå ofta på den berömda gränsen till det livsfarliga och bjöd på ett och annat misstag defensivt. Det fanns en anledning till att han hamnade i Bois från första början efter att inte ha fått följa med Södertälje upp i Hockeyallsvenskan den säsongen. Västervik tog en chansning som uppenbarligen inte riktigt höll när man plockade in den 22-årige värmlänningen inför den här.

Men att inte vara mogen Hockeyallsvenskan är definitivt inte detsamma som att inte vara en drömvärvning i Hockeyettan.

Björklund har visat framfötterna både i Södertälje och Mariestad, framförallt då hos de sistnämnda ifjol och det är ett flertal gäng i ettan som behöver förstärkning på just backsidan.

Mariestad hade garanterat gärna värvat tillbaka honom och Ronny Rockstar vid sportchefsrodret har visat sig vara villig att oväntat gripa möjligheten när den uppenbarat sig tidigare den här säsongen med både Roman Semjonovs och Erik Olsson. Men nuvarande backsida är stark och att man nyligen lånade in William Pethrus från IK Pantern gör att det förefaller ganska otroligt.

Då finns det ett koppel av gäng till som förefaller mer troliga och som givetvis riktar blickarna mot Björklund nu, men frågan är om inte Kristianstad är den klubb som borde vara allra mest ivrig.

Det är ingen hemlighet att den toppsatsande Skåneklubben söker med ljus och lykta efter kompetent backförstärkning efter att Eric Backman lämnat för Huddinge och man tvingats gå ganska kort om folk i serieupptakten.

Efter senaste debaclet hemma mot HC Dalen sågade tränaren Mats Lusth backspelet och skämtade om att han gärna vill ha in en back ”som inte ramlar”. Jag tror bestämt att en viss precis klubblös värmlänning kvalar in på den beskrivningen.

I Kristianstad finns ju dessutom redan Johan Skinnars som Björklund lirade ihop med i Södertäljes avancemangslag säsongen 15/16.

Det skulle kunna vara en perfekt fit, men som sagt, fler Hockeyettan-gäng lär blanda sig i leken och det finns så klart andra alternativ också.

Men känslan är att en ny dominant säsong i ett bra lag i ettan är vad som skulle kunna göra Björklund redo för Hockeyallsvenskan på riktigt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch