Foto: Bildbyrån

Västerås vill värva, Gripen lånar från SSK och Bodens stjärna tvingas sluta. Det var en händelserik dag i Hockeyettan som behöver benas ut. Och så lite Pelles maskin…

Västerås har omgång för omgång hittat mer och mer fram till ett spel som gör dem framgångsrika. Det är inte för inte som vinstraden är lång och platsen i Allettan säkrad sedan länge.

En anledning som gör det rimligt att tro på VIK som en vass utmanare fram i vår är att man valde att bygga ett starkt lag från första början och sen inte har hållit på och pilla med det med värvningar och lån in och ut.

Man har byggt en stomme där spelarna har sina roller och sen låtit den sakta men säkert växa.

Men nu har tilltänkte målskytten Oscar Pettersson (fyra kassar och elva assist så här långt i år) gått sönder. Det väntar gips på grund av en spricka i foten och han kan bli borta i upp emot två månader. Det får VIK-sportchefen Patrik Zetterberg att fundera på förstärkning. Dels för att ersätta sin skadade forward, dels för att också bredda truppen.

Västerås-medierna börjar spekulera i vilka laget kan tänkas värva inför Allettan och varningsklockorna börjar klämta.

De har byggt något potentiellt vasst i grukstan som de riskerar att riva ner om de börjar peta och ändra för mycket i truppen.

Jag tror inte för fem sekunder på det där. Att det skulle göra VIK eller något annat lag bättre att börja värva in nytt. Har man något bra och fungerande från början tycker jag att man ska hålla fast vid det och ge det lag man byggde från början chansen.

Ersätt Pettersson om han nu blir borta länge, det kan jag köpa. Men ge laget chansen i övrigt.

Att hålla på och förstärka ett lag som man byggt på rätt sätt från början, det är en farsot som hela hockeysvängen tyvärr drabbats av och som oftare fäller än lyfter gäng.

Isen är väldigt sällan blankare på andra sidan en mitt i säsongen-värvning.

* * *

Södertälje lånar ut backen Sebastian Owuya till Gripen i Hockeyettan. Ännu en av Mats Waltins storväxta värvningar är således borta från en ordinarie plats i klubben. Raden har blivit ganska lång vid det här laget.

Skulle Gripen lyckas med att ta sig till Allettan är det dock en klockren lösning för alla parter. Owuya får speltid, han har garanterat mycket att ge Gripen och Södertälje får en spelare som spelar matcher i helt okej hockeymiljö.

Men det heter att han lånas ut tills vidare och skulle det bli så att Gripen bommar Allettan, vilket med tanke på tabellställningen känns ganska troligt, då innebär tills vidare med största säkerhet till det att grundserien är färdigspelad.

Södertälje behöver, om de har minsta lilla tanke på att eventuellt plocka tillbaka honom till Hockeyallsvenskan, att backen matchas i en tuff serie och spel i den östra fortsättningsserien kommer inte vara det minsta utvecklande för honom. Då tror jag SSK lyfter Owuya och lånar ut honom någon annanstans.

* * *

Jäkligt trist att Viktor Lindgren gått sönder igen och tvingas lägga karriären på hyllan. Trist både för för honom själv och för Boden som förlorar sin förmodligen största profil lagom till att det ska spelas häftig Alletta.

Men någonstans är ju skadehistoriken som forwarden dragits med genom karriären en förutsättning för att han spelade i Boden över huvud taget. Hade han varit mer hel och mindre skadebenägen hade han spelat på betydligt högre nivå.

Frågan är hur mycket Boden tappar på att han inte är med och spelar. Det är en duktig hockeyspelare och en stor profil, men jag känner ändå att Boden, trots att det är ett tungt slag, inte står och faller med Lindgren. Det finns många andra i truppen som kan kliva upp ett snäpp nu.

Det finns fortsatt alla anledningar att varna för Boden inför Allettan.

* * *

Trojas arena är fin och flott och grym när man är där och kollar hockey, men den gör sig inget vidare på tv.

Det känns alltid tomt, ödsligt och avslaget och då inte bara för att publiken lyser med sin frånvaro utan för att kameravinkeln och uppbyggnaden av själva hallen, det man ser, förstärker den känslan,

Eller så är det bara jag som lyckas se fel matcher från Troja-borgen.

Men spelmässigt börjar Hockeyallsvenska Troja mer och mer se ut som de gjorde i Hockeyettan. Stabilt men trubbigt med en briljant Robin Johansson i kassen.

Enda skillnaden är att motståndet nu är aningen tuffare än vad det varit de senaste säsongerna.

Men stabilt och trubbigt har funkat förr för Pelle Svenssons maskin och jag tror det kommer lyfta Troja till säker mark i tabellen. 2-1 mot Timrå ikväll var ett bra kliv på den vägen.

Timrå kändes dock mest som de hade baksmälla efter den formidabla urladdningen senast mot Modo.