Foto: Bildbyrån

Det ser ut att kunna bli riktigt stekheta mellandagar i Hockeyettan.

Ett preliminärt spelschema finns ute hos klubbarna som ska spela Allettan efter jul och det ser ut som att det kan komma att bli ruggigt häftiga första omgångar.

Förslaget som ligger är att det ska bli dubbelmöten i mellandagarna (27e och 29e), det vill säga att samma lag möts två gånger, hemma och borta.

Jag gillar det upplägget skarpt, det skapar en nerv som gör de första omgångarna oerhört viktiga. Tänk två torsk mot en rival och glappet som omedelbart uppstår till toppen då. För publiken är det ett fantastiskt upplägg.

Om jag förstått saken rätt är de tilltänkta dubbelmötena i norra serien:

Skövde-Mariestad
Borlänge-Östersund
Västerås-Lindlöven
Boden-Kalix
Örnsköldsvik-Piteå

Och i den södra gäller:

Visby/Roma–Väsby
KRIF–Kristianstad
Hudiksvall–Valbo
Nybro–Vimmerby
HC Dalen–Huddinge

Hela det preliminära spelschemat för den södra Allettan hittar ni för övrigt här.

* * *

Det går fort i hockey, det är en klyscha som ibland är väldigt, väldigt sann.

I torsdags fick Marcus Norell sparken som tränare för Tyringe. Det ledde till en storm där supportrar, spelare och folk runt klubben blev fullständigt rasande. Efter det valde styrelsen som tagit beslutet att hoppa av. De hänvisade till hot och trakasserier de blivit utsatta för och idag var Marcus Norell uppenbarligen återinstallerad på Tyringes träning.

Det går fort i hockey som sagt.

Många som stod mitt i stormen tycker naturligtvis att det som nu skett är en seger, men det är knappast över än för Tyringe. Klubben är svag, oerhört svag och nu gäller det att mycket görs rätt för att allt inte ska falla samman.

Bilden som växer fram när jag läser det som de olika inblandade säger efter debaclet (Marcus Norell här och styrelsens representanter här och här) är den av en samling inblandade som alla varit världssämst på att samarbeta. Det låter inte som att någon bjudit till, utan som att alla haft sin egen agenda och drivit den stenhårt. Då brukar det bli kaos i slutändan. Det tycks som att det var grunden som ledde fram till styrelsens allt annat än lyhörda agerande.

Ska Tyringe komma ut på andra sidan av det här gäller det nog att de som nu blir inblandade samarbetar bättre. Annars kan det bli en rejäl fars igen.

* * *

Får ni långtråkigt i väntan på att det där som kallas julfeeling ska infinna sig bör ni naturligtvis lyssna på vår senast podcast där jag och maestro Skoglund ger oss på det utmanande uppdraget att betygsätta samtliga lag efter grundserierna.

Lagen är 47 till antalet, betygen således 94 stycken och skalan 1 till 5.

Dessutom snack om att det är 19 Hockeyettan-klubbar som befinner sig i så kallat kontrollår med risk att mista elitlicensen, hemlighetsmakeriet kring vilka klubbarna är, HA74s tränarbyte, den avgörande streckstriden i söderserien och lite annat smått och gott.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2017/12/15/91-betyg-pa-alla-lag/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *