Tor Immo och Alexander Lindqvist Hansen är viktiga pjäser i Trojas offensiv.Foto: Bildbyrån

Botten i Hockeyallsvenskan börjar dra ihop sig till något väldigt intressant med många lag inblandade. Men jag är ganska säker på att Troja/Ljungby inte kommer bli ett kvallag.

Det är naturligtvis lätt att sitta här och tycka att det är givet att Troja/Ljungby inte kommer tvingas till negativt kval efter att de knölat och bucklat till bottenkonkurrenterna Västervik och BIK Karlskoga i två raka matcher.

Men 8-2 och 6-2 är bara resultatet av ihärdigt gnuggande.

Alla lag i Hockeyallsvenskan kommer in i höga formtoppar och djupa dalar, det är ett resultat av att ligan är så jämn. Ibland går det svinbra ibland går det minst lika svinjävla dåligt.

Men spelmässigt känns det som att Troja/Ljungby sakta men säkert börjat hitta fram till sin potential. Storsegrarna mot Västervik och BIK Karlskoga är resultat av en formtopp och en del medstuds, ja visst är det så. Men samtidigt börjar smålänningarna hitta en nivå och som ett brev på posten kommer också den offensiva utdelningen.

Mot BIK Karlskoga på måndagskvällen kastade målvakten Robin Johansson in två puckar, men ett tidigt 0-2-underläge bekom inte Troja. Pelle Svensson tog timeot och sen började gänget sakta men säkert gnugga sig om. Något sådant hade inte hänt med ett lag som är nere i galoscherna. Ett sådant lag hade fallit samman. Lite som BIK Karlskoga just gjorde i Ljungby Arena.

Pelles maskin kommer naturligtvis dippa fler gånger under säsongen och göra plattmatcher i sjok, men när de når sin höga nivå, som i matchen mot BIK, då har jag svårt att se hur de skulle tvingas kvala för sin hockeyallsvenska existens i vår.

Då tycker jag att Troja har något som gör att de är starkare än många av de andra gängen som gnuggar därnere i botten.

Vilka som tillslut kommer tvingas kvala är omöjligt att säga, men det är många som borde känna ordentlig oro och ångest.

BIK Karlskoga spelar trots tränarskifte och Örebro-lån som om de är livrädda. Visst de har fått med sig en och annan poäng, men studsar det minsta lilla emot är de extremt sårbara. Precis som mot Troja under kvällen. De hamnar i ett läge där de inte är grisigt jobbiga för sina motståndare utan snarare grinigt frustrerade så det går ut över den egna insatsen. Det krävs en ordentlig uppryckning.

Västervik vann visserligen imponerande borta mot Modo ikväll, men blandar och ger så ofantligt mycket att det inte alls är uteslutet att det blir kval i slutändan. Vita Hästen ser mer än lovligt grå ut och är kanske den största kvalkandidaten av dem alla och Ulf Lundbergs smekmånad i Scaniarinken är över så till den grad att Södertälje absolut kan bli inblandade i nervig kvalkamp.

Inte ens Tingsryd går säkert trots att egentligen ingen än så länge har funderat kring gänget i kvaltermer.

Men i slutändan är jag ganska säker på att ett av de två kvallagen inte kommer vara Troja. De är helt enkelt för bra för det.

* * *

Det fortsätter storma ordentligt i Asplöven. NSD rapporterade under dagen att tränaren Aleksanders Semjonovs, som kickades redan efter tre omgångar, valt att stämma föreningen på grund av utebliven lön.

Samtidigt har en lång rad spelare valt att skriva på för andra klubbar och hålen i fickorna verkar vara avgrundsdjupa för den före detta hockeyallsvenska föreningen.

Frågan är om det ens är rimligt att ställa upp i fortsättningsserien?

Om ekonomin nu är så usel som det verkar finns det ju inte en rimlig sportmössa att Asplöven kommer beviljas elitlicens efter den här säsongen.

Vad är då vinsten med att åka runt och dra på sig ännu fler kostnader i en trött fortsättningsserie med väldigt långa resor som ingen ändå kommer vilja betala entré för att titta på?

Då kanske det är läge att bara kapa kostnaderna och dra sig ur redan nu?

* * *

Det börjar röra på sig ordentligt inför Allettan.

Arboga åderlåts ordentligt, Västerås norpar Anthon Eriksson och Skövde plockade Oskar Olsson.

KRIF får förstärkning av nygamle Stefan Söder som lånas in från IK Pantern där han inte lyckats något vidare den här säsongen.

Dessutom lämnar Hampus Berg Borlänge för spel med Värmdö i division 2.

Det var bara måndagens prominenta transferhändelser. Det kommer garanterat hända mer innan den feta skorstensklättraren sjunger in julen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *