Foto: Bildbyrån

Det kan bli så att upplägget i Hockeyettan förändras, skisser på hur det skulle kunna se ut framöver ska i alla fall dras upp av klubbarna.

Hockeyettan har kallat sportchefer och tränare från de 47 klubbarna till möten för att gemensamt analysera, utvärdera och diskutera nuvarande och kommande serieupplägg. Förhoppningen är att det ska mynna ut i ett nytt förslag på upplägg som kan presenteras för förbundet.

Mer om det kan ni läsa här.

Spontant tycker jag det är väldigt bra. Det gnälls ganska mycket ute i de ruffiga ishallarna. Det är för få matcher, grundserien är en för lång transportsträcka, det är för svårt att gå upp, för många lag får spela playoff, för få lag får spela playoff, spelschemat är för dåligt, seriesegrarna borde gå upp, det borde ligga mer än en kvalserieplats i potten i finalen, det är för långt mellan matcherna och så vidare och så vidare.

Mycket av den kritik som finns är helt befogad. Jag brukar kunna stryka under på ganska många punkter när jag har den här typen av dialoger med folk.

Bra då att alla kommer få chansen att tycka och tänka och i alla fall göra sina röster hörda i den här typen av forum. Även om jag tror att det blir väldigt svårt att komma fram till något konstruktivt som inte doftar väldigt mycket kompromiss.

Bland 47 klubbar är ju förutsättningarna väldigt skilda och likaså åsikterna om hur ett serieupplägg bör se ut för att passa så väl sportsligt som ekonomiskt. Alla kommer tala i egen sak. För att få till ett riktigt skarpt upplägg behövs det förmodligen någon som går in och pekar med hela handen och bara bestämmer.

Men kanske blir det ändå bara ett forum för uppfinningsrika klubbledare att få snacka av sig, i slutändan är det ju ändå förbundet som äger frågan och att de skulle lyssna på och rätta sig efter vad klubbarna tycker är ju som vi sett tidigare inte helt givet.

* * *

Har ni tänkt på hur tyst det är om Östersund i år?

Trots att laget gjorde en resultatmässigt stark grundserie, har startat Allettan helt okej och på papperet har ett lag som är ganska likvärdigt det som gjorde totalfiasko ifjol nämns laget ingenstans i förhandssnacket. I alla fall inte vad jag har lyckats snappa upp.

Efter några säsonger med våldsam favorithajp på axlarna är det helt knäpptyst i år, som om laget över en sommar gått och blivit en underdog i skuggorna trots att egentligen inte mycket förändrats.

Mer än det kaxigt uppskruvade tonläget runt klubben.

Jag snackade en lång stund med tränaren Kjell-Åke Andersson idag (ett längre snack om just den saken, målsättning och så vidare, hittar ni här) och han höll med om att det är lite mer arbetsro i Östersund i år.

Med tanke på hur det har gått de två senaste säsongerna när laget, förvisso ganska mycket av egen vilja, lastats med ett gigantiskt favorittryck på axlarna kanske det talar för Östersund den här våren.

Då har det slutat i flopp och nederlag. I år smyger Östersund med, som det tycks helt bortglömda, trots att det uppenbarligen finns god potential i truppen.

En intressant story att följa.

* * *

Imorgon förmiddag spelar jag och maestro Skoglund in ett nytt avsnitt av den formidabla Hockeyettan-podcasten ”Mjörnbergs Trashtalk”. Med tanke på allt som hänt i och omkring serien, starten av Allettorna, övergångar till höger och vänster och ett eventuellt nytt serieupplägg finns det förstås mycket att snacka om.

Nu vet ni vad ni ska göra i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *