Foto: Bildbyrån

För andra gången på fem dagar är Boden och Albin Eklund i blåsväder. Nu väljer klubben att stänga av forwarden i ett försök att i alla fall låtsas leva efter någon form av värdegrund.

För en vecka sedan visste knappt någon vem Albin Eklund var. Idag är han namnet på allas läppar. Av helt fel orsaker.

För en vecka sedan var Boden nykomlingen som gjort det grymt bra i Allettan och trots en uppsjö av skador och sjukdomar fortsatte att skörda framgångar i Allettan. Idag är det en förening där förmodligen alla undrar vad fan det är frågan om?

En förening med en väldigt unken doft omkring sig.

Hur kunde det gå så snett?

Tacklingen som Eklund delade ut 28 sekunder in i mötet med Västerås idag är vedervärdig. Fullständigt onödig, fullständigt respektlös och rakt igenom ful.

Idag stod en klick i publiken och gastade filmare när Lehmann låg blodig och utslagen på isen, i onsdags var det Boden-båset som stod och hävdade samma sak sedan Piteå-keepern Joel Vännström drabbats av hjärnskakning efter att ha slagit huvudet i isen.

Inom loppet av fem dagar har Albin Eklund skickat två stjärnmotståndare till sjukhus. Vid båda tillfällena ropas det från motståndarläger högt om beställningsjobb.

Jag kan med tanke på de fakta som finns för hand förstå att många tänker i de banorna. Vännström fälld i pausen efter andra perioden, Lehmann däckad av samma marginalspelare 28 sekunder in i matchen. Det ser så klart inget vidare ut, även om jag har väldigt svårt att föreställa mig att det skulle vara beordrat.

Men Boden har problem. Stora problem. I alla fall sett till hur man nu betraktas av omgivningen.

Nu ikväll gick Boden ut och meddelade att man stänger av Albin Eklund i väntan på förbundets dom. En skrivning med fina ord om en värdegrund och en röd tråd och att tacklingar likt den han delar ut inte hör hemma på en hockeyplan.

Men det är långt ifrån nog. Det krävs mer krishantering än så.

Samtidigt försvarar tränaren Robert Nordberg tacklingen och fortsätter hävda att Vännström filmar i en intervju med NSD. För att sedan ändra sig och framhålla att tacklingen trots allt var ful en stund senare. Efter klubbens agerande.

”Boden hockey har en tydlig värdegrund som genomsyrar vår förening, både handlingsplan och en röd tråd. Den går att ta del av på vår hemsida”, skriver klubben.

Det vore klädsamt om Boden började leva efter den där värdegrunden istället för att gömma undan den på sin hemsida.