Conny Strömberg tillbaka till Västerås.Foto: Bildbyrån

Det blev som väntat, full fart och överdrivet många övergångar sista dagen innan transferfönstrets stängning.

Det blev ännu en sådan där fullständigt galen transferdeadline där spelarna bara sprutar ut ur lag som inte längre har något att spela för och värvningarna bara sprutar in i gäng som egentligen inte alls tänkt igenom hur det vore smartast att förstärka.

Jag tycker det är en parodi. Något som borde ändras så att många fler lag har mycket säsong kvar och något att spela för när fönstret stänger. För så som det sett ut idag, med drösvis av spelare som vällt ut ur många Hockeyettan-trupper, det blir bara löjligt.

Det blir väldigt mycket så att klubbar värvar bara för att spelare blir tillgängliga utan att det egentligen finns någon genomtänkt strategi kring var de ska passa in och varför det är rimligt att värva dem.

Mest påfallande är hur många spelare som lämnat ettan, ofta ganska grå och mediokra lag i ettan dessutom, för Hockeyallsvenskan inför den här deadlinen. Kul för killarna såklart, men med vetskapen att många av sportcheferna som värvar aldrig ens har sett dem spela utan bara spanat in eliteprospects, slagit några samtal inför deadline när namnen dykt upp på ledigt listan och sen slagit till. Då blir det mest tragiskt faktiskt.

* * *

Conny Strömberg till Västerås.

När man tycker att sista transferdygnet är helt sjukt så kan det uppenbarligen bli ännu sjukare.

Den 42-årige liraren är en profil, visst är det så. En gamäng som säljer några extra biljetter och som fortfarande har sköna handleder och en lysande blick trots att åren gjort honom långsammare och självförtroendet är långt mycket större än vad han faktiskt förmår prestera på isen.

Han kommer kunna håva in några assistpoäng i powerplay, bjuda VLT på några sköna rubriker och glida omkring i ABB Arena och vara Cung Conny. Det är lite roligt, det tycker nog alla.

Men nej, 2018 är inte Conny Strömberg en spelare man värvar för att ta sig upp i Hockeyallsvenskan. Jag har oerhört svårt att se det.

Att Patrik Zetterberg slår till och plockar tillbaka honom till klubben han lämnade för några år sedan visar exakt hur marknaden ser ut. Det är inte en värvning som hade gjorts om Hockeyettan-klubbarna inte stått så oerhört lågt i hierarkin som de gör idag.

Det fanns helt enkelt inte någon annan spets att få tag på ens om man heter Västerås.

Medan de hockeyallsvenska gängen plundrar ettan på allt de kan, är det betydligt svårare om man kommer underifrån och vill upp.

Sett ur det perspektivet är Conny Strömberg naturligtvis inte så tokigt ändå. Man i alla fall…

* * *

Boden, ni vet klubbens som hellre talar om värdegrund än agerar utifrån den. Som verkar tycka att det är okej att bete sig på ett sätt för vissa, men inte för andra. Klubben som inte verkar kunna stava till att ta ansvar och be om ursäkt för bedrövligt beteende. De värvade två spelare under dagen.

Oliver Lindgren från Helsingborg och Heikki Puustinen från Kiruna och jag erkänner att jag var på vippen att skratta rätt ut när jag läste pressreleasen på klubbens hemsida.

Sportchefen Rolf Nilsson inleder sitt citat med ”Känns bra att få knyta till sig spelare som känner förtroende för vår organisation”.

Efter allt som hänt den senaste veckan är det ju infernaliskt roligt.

Oavsett om Rolf Nilsson (eller den som har skrivit det där citatet) har ett grymt sinne för galghumor, är fullständigt omedveten om det roliga i skrivningen eller desperat försöker putsa på ett väldigt skamfilat rykta är det helt briljant.

Dagens i särklass roligaste.

* * *

Nå väl, klubben fortsätter att agera och kommentera märkligt, men föremålet i epicentrum, skandalspelaren Albin Eklund, har i alla fall tagit bladet från munnen och ringt upp ett av sina offer för att be om ursäkt.

NSD berättar om hur han kontaktat Joel Vännström för att be om ursäkt och berätta ”sanningen”. Han hävdar bestämt att det inte var ett beställningsjobb, men vad sanningen skulle gå ut på vill han visst inte gå in på över huvud taget i tidningen.

* * *

Att lag som inte har något kvar att spela för släpper spelare är en sak, men att gäng som faktiskt fortfarande har chansen att göra det är riktigt illa.

Visst, det ser svårt ut för Gripen att hämta in tre poäng och sex mål på Hammarby i slutomgången, men chansen finns där. Torsk med några mål för Hammarby och vinst med några baljor för Gripen och man är om och uppe på en förkvalsplats.

Men ikväll försämrade klubben sina chanser att lyckas genom att släppa iväg tre tongivande spelare. Rasmus Hedström till Huddinge, Philip Larsson till Grästorp och Alexander Molldén till Mörrum.

Att klubbar som fortfarande är med i racet släpper spelare gör mig lite uppgiven. Det är inte så det ska fungera.

* * *

Halmstads superkedja var förmodligen den mest hajpade inför deadlinen och alla tre hamnade i Hockeyallsvenskan.

Men inte tillsammans.

Istället spreds de för vinden. Gustaf Berling till IK Pantern, Erik Borg till Tingsryd och Martin Pärna till BIK Karlskoga.

Lite trist kan jag tycka och jag misstänker att de inte kommer få i närheten så stora roller som de haft i Halmstad. Det hade, som jag skrev härom dagen, varit roligare att se dem alla tre fortsätta excellera tillsammans.

Bruten kemi och gnugg i fjärdelina kan mycket väl leda till att succén är över. I alla fall för den här säsongen.

* * *

Vi skulle ha spelat in ett nytt poddavsnitt idag maestro Skoglund och jag, men för andra gången i rad fick vi se oss besegrade av trilskande teknik när vi ystert stod laddade till tänderna för att prata om Bodens skandaler, transferdeadline, kommande förkval och en väldig masa annat spännande.

Det är vissa problem som fortsätter att gäcka oss.

Därför, en liten uppdatering kring podden och hur det ser ut framöver.

* * *

HC Dalen kommer tvingas klara sig utan succémålvakten Anton Svensson resten av säsongen. Det är ett väldigt hårt slag som mycket väl kan påverka lagets chanser att gå långt i playoff. Knäskadan håller keepern borta säsongen ut.

Nu verkar det dock som att man kommer att kunna använda sig av Adam Ohre (som också skrivits över från Halmstad till Troja/Ljungby). Det är en inte helt tokig ersättare.

* * *

Andra ganska skapliga värvningar idag får man väl ändå säga är Christoffer Rasch från Tyringe till Kristianstad och Jesper Johansson från Halmstad till Västerås.

* * *

Tar naturligtvis bara upp en bråkdel här nu. En lååååång rad övergångsnotiser från dagens sjuka sista transferdag hittar ni annars här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *