Foto: Bildbyrån

Jag är tillbaka från några dagars välbehövlig semester och det finns några silly-händelser att kort kommentera.

Jag snackade med en sportchef nyligen som sa något i stil med att ”det finns klubbar, när jag hör att de diskuterar med samma spelare som jag då tackar jag för mig”.

Han syftade naturligtvis på att de stoppar så pass mycket i lönekuvertet att det inte går att konkurrera.

En sådan klubb är som bekant Hudiksvall. Som egentligen borde vara Real Hudiksvall, men som har förtvivlat svårt att få ut sin potential.

När en spelare uttrycker sig i stil med ”jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben” ska det förmodligen alltså tolkas ”jag får med Hockeyettan-mått mätt väldigt fint med stålar i kuvertet”.

Naturligtvis inget fel i det, kan man så ska man betala för att få det man vill ha.

Näste man att yttra dessa bevingade ord är Sebastian Fakt som hämtas från en succésäsong i Östersund. Han presenterades igår och det känns som en rimlig värvning av Hudiksvall att göra.

För säsongen som gick laddade man ju in massor med spets men föll redan i playoff 1 på grund av att man inte var tillräckligt smutsiga. Stjärntätheten i Hudik var långt mycket större än i Kalix, men motståndet jobbade hårdare, spelade smartare och var beredda att betala ett högre pris.

Det är som det känns lite det som Hudiksvall nu försöker råda bot på genom att plocka in Sebastian Fakt.

22-åringen har aldrig tidigare under sin karriär varit i närheten av den leverans (totalt 35 poäng varav 21 mål på 37 matcher) han presterade för Östersund i vintras. Det är svårt att avgöra om han bara träffade rätt eller om han kommer nå de höjderna igen. Men i grund och botten är det en oöm energispelare. Någon som kan gå på kassen och agera bulldozer. Precis det som Hudik saknade när det gällde som mest.

Således blir det bara en bonus om Fakt fortsätter på sin sylvassa målskytteväg även kommande säsong. Då får Hudik en målskytt och en murbräcka i ett.

Potential finns således samtidigt som det är ett tungt, tungt tapp för Östersund.

* * *

Man måste gilla det faktum att den väldige backen Patrik Magnusson är tillbaka i Hockeyettan.

Bjässen har gjort det bra i ligan förr i bland annat Kristianstad, KRIF och IK Pantern och väljer nu att göra comeback efter några år borta från hockeyn.

Det känns som en väldigt spännande kontraktering av HC Dalen.

* * *

Flaggar gärna också för två viktiga kontraktsförlängningar i Värmland.

Pålitlige poängproducenten Kimmy Skogland gick som det sägs i tankar på att lägga av, men har bestämt sig för att köra vidare i Forshaga. Han är klar för en sjätte säsong på raken i klubben och blir naturligtvis fortsatt viktig.

Men än mer viktig blir förmodligen Henrik Messfeldt. Han klev fram som en viktig poängmakare för Grums säsongen som gick och hade förmodligen kunnat röra sig vidare om han hade velat. Men nu står det klart att han blir kvar i Värmland.

En spets som kommer få bära ett stort ansvar i Grums till vintern.