Foto: Bildbyrån

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge heter det visst och är det något ni har gjort så är det ju att vänta i en smärre evighet. Men nu är väntan över, podden är tillbaka.

Senast jag och maestro Skoglund kablade ut ett avsnitt av landets enda (?) eller åtminstone bästa podcast dedikerad till Hockeyettan var i slutet av januari. När vi skulle spela in nästa episod i början av februari brakade allt samman, ett teknikfel ledde till ett annat, tidsbristen att lösa strulet blev påtaglig och vi har varit borta sedan dess.

Fram till nu.

Det är riktigt kul att så många hört av sig och undrat över podden under vår långa period av radiotystnad. Nu hoppas vi kunna tillfredsställa ert behov. För i förmiddags släppte vi äntligen ett nytt avsnitt igen.

De flesta hockeypoddar lägger ner och tar semester när säsongen är över. Vi tänker lite tvärtom. Det saknas inte saker att snacka om bara för att säsongen är över och när har man tid att lyssna på podd om inte på sommaren? Därför tänker vi att vi kör på även om solen strålar och isarna är smälta. Det finns helt enkelt så mycket att dryfta angående Hockeyettan.

Hur ofta det blir får vi se, men med någorlunda jämna mellanrum kommer ni kunna förvänta er nya avsnitt från och med nu.

Nå väl, comeback-avsnittet var det. #95 Recreation Hockey. Vad handlar det om då?

Jo, vi funderar över Västerås lagbygge och valet att bryta med så många ur avancemangstruppen och vi diskuterar huruvida hungern för en ny attack mot Hockeyallsvenskan verkligen finns i Troja/Ljungby efter ännu en degradering.

Det blir snack om Huddinges utrensning av spetsspelare, den groende rivaliteten mellan Kalmar och Nybro, en egen disciplinnämnd för Hockeyettan och om Mariestad bör vara oroade över att ännu inte ha hittat ny tränare.

Dessutom är vi i allra högsta grad oense kring om nykomlingen Segeltorps satsning på mindre träningsdos är befriande välkommen eller oseriös och dålig för ligan. Vi ställer frågan om Joakim Strandberg äntligen ska få spela nu när han lämnar Kristianstad för Tyringe och klurar på vad signingen av Robin Axbom betyder för Gripen. Bland en hel del annat.

I vanlig ordning hör ni podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2018/05/22/95-recreation-hockey/