Foto: Bildbyrån

Så var då försäsongen igång även för några av gängen i Hockeyettan.

De första försäsongsmatcherna är nu avklarade även i Hockeyettan och det finns väl en viss tjusning med det även om jag villigt medger att det efter den här varma sommaren känns aningen konstigt att det börjar spelas hockeymatcher redan i början av augusti. Jag hade gärna sett att hela säsongen försköts och att försäsongsmatchandet inte drog igång förrän i september med seriepremiär i oktober istället.

Det hade gjort att man kunde njuta av både sommaren och hockeyn på ett bättre sätt.

Men nå väl, nu är säsongen som man inte kan göra sig några större slutsatser kring över huvud taget ändå igång och det börjar i vanlig ordning med lite jippobetonade matcher.

För i ärlighetens namn får väl Djurgården och IK Oskarshamn inte ut så mycket mer än goodwill av att åka rosten av sig mot gäng som Huddinge och Kalmar. För lagen underifrån finns det givetvis en poäng med att testa styrkorna mot lag från en högre division. Men för SHL och tilltänkta topplag i Hockeyallsvenskan ger det knappast särskilt mycket att lira mot sämre lag som lirar en helt annan typ av hockey än den struktur de kommer stöta på när serien drar igång. De gör det för att bygga intresse för klubbmärket och hjälpa småklubbarna på traven och det är väl fint på sitt sätt.

Det är kul att de ställer upp, men när ett väldigt juniorbetonat Djurgården gör 3-0 på Huddinge är det helt andra värden än de sportsliga som är viktiga.

* * *

Det är försäsong och man ska naturligtvis inte dra några som helst växlar av säsongens första match, men Forshaga åkte förmodligen raka vägen hem till Värmland från Lindesberg för att träna målskytte.

Värmlänningarna vaskade under matchens första halva borta mot Lindlöven fram så många högkaratiga chanser och frilägen att jag tappade räkningen, men lyckades inte förvalta det alls. Det var en provkarta i brända lägen som man inte kommer ha råd med om säsongen ska bli lyckosam.

Det var förmodligen bra att avslöjas redan i första matchen, det är ju så att säga gott om tid kvar att kalibrera siktet.

Matchen som fullt logiskt inte höll någon vidare klass vanns av Lindlöven med 4-1. Utan att hemmalaget var särskilt bra alls. Det såg mest bara otajmat ut. Som det ska göra så här års.

* * *

Och i vanlig ordning när man spanar hockey från Lindehov. Hur hamnade ligaloggan här?

.

* * *

Näste prominente man att sättas upp på pensionslistan är förre Troja-keepern Johan Nielsen. Efter fyra säsonger i Ljungby där han startade som förstekeeper men sedan mer och mer hamnade i en undanskymd tillvaro bakom Robin Johansson har 26-åringen som hade varit en stark värvning för många Hockeyettan-lag bestämt sig för att lägga av eller åtminstone ta en paus från karriären. Här berättar han varför.