Foto: Bildbyrån

Två spelare tvingades lämna i ambulans, Kristianstad har åkt på böter och ett helt gäng sviter spräcktes. Bland en hel del annat när jag bjuder på ett klassiskt uppsamlingsheat.

Det var en ganska mörk kväll i Hockeyettan igår när två spelare tvingades lämna ishallarna med ambulans efter väldigt olyckliga tacklingar.

Bodens Tommy Wargh och Halmstads Anton Malmberg fick tråkiga slut på kvällen efter att ha tacklats våldsamt in i sargen på varsitt håll.

Den värsta av de två tycker jag är den där Bodens Wargh manglas av Tegs Mattias Moström.

Man kan såklart argumentera för att Wargh är låg och borde vara beredd eftersom han är tacklingsbar i situationen. Men samtidigt pratas det mycket om respekt och det finns ingen anledning för Moström att kliva på så hårt och tackla en låg motståndare i ryggen.

Det borde nog ha varit ett matchstraff på den förseelsen.

I fallet Malmberg blev det allvarligt när han tuppade av och tränaren Fredrik Johansson berättade om hur han höll på att svälja tungan (läs mer om det här). KRIFs Sebastian Magnusson fick matchstraff, men efter att ha vevat situationen vill jag nog påstå att den är mer olycklig än ful.

Visst, det hade nog kunnat undvikas och Magnusson hade inte behövt trycka till Malmberg som just spelat ifrån sig pucken så hårt, men det ser i sig inte ut som en särskilt ful tackling. Den sker någon meter från sargen och Halmstad-spelaren flyger handlöst in i planket, det är därför det går så illa som det gör.

Det är onödigt och olyckligt och utfallet förfärligt, men det finns inget uppsåt att skada där. Magnusson är ingen ful spelare.

Helt okej med game misconduct som den väldige forwarden fick, men det bör stanna där.

* * *

Det är lustigt det där med sviter, när en spricker så spricker alla tycks det som.

Gårdagens omgång i Hockeyettan var en så där härligt oförutsägbar kväll där allt som man förväntar sig inte ska hända händer.

Samtliga tre nollpoängare lyckades spräcka den där försmädliga nollan. Trångsund gjorde det dessutom genom att besegra dittills obesegrade Enköping och Tyringe gjorde samma sak genom att på hemmaplan smiska upp HC Dalen. Trots att gästerna öppnade med en tidig 2-0-ledning.

Minst sagt oväntat.

Nå väl, det börjar bli tunt nu i mina kategorier, men några hänger fortfarande i när helgen och ett litet uppehåll nalkas för de flesta av lagen.

Utan poängförlust så här långt: Hudiksvall.

Obesegrade men med poängtapp: Piteå, Kristianstad och Tranås.

* * *

Ni har förmodligen noterat nyheten om att Kristianstad bötfälls med 8000 kronor av förbundet för att några av supportrarna använde sig av så kallade ”blinkers” och maskerade sig i samband med hemmapremiären mot Tyringe och att det upprör klubben och dess ordförande Christian Falk.

Pyroteknik är förbjudet och maskering förträffligt fjantigt så egentligen kan man väl tycka att det inte är så konstigt att förbundet väljer att agera och dela ut böter. Även om jag kan tycka att det inte gör särskilt mycket nytta.

Där har klubbens ordförande helt rätt. Det stjälper snarare än hjälper att små föreningar ska bötfällas på grund av saker enskilda individer i publiken ställer till med. Det är snarare så att de behöver hjälp och stöttning med hur de ska kunna hantera den typen av problematik.

För det är ju något klubben visat att de inte klarar av.

Det låg väl i luften att Kristianstad skulle åka på något sådant där förr eller senare. För problemet är ju inte nytt, det är ganska länge som det funnits ett negativt supporterskap kring KIK som klubben låtit passera.

Ni vet en ”äsch, det var ju bara lite tjabb på parkeringen”-mentalitet.

På senare tid har man blivit tvungna att ta tag mer i den saken, men uppenbarligen inte nått hela vägen fram.

Så att böterna kommer är inte särskilt konstigt, men egentligen behöver nog KIK ha hjälp snarare än ett straff.

* * *

Jag gjorde en sväng förbi Hovet igår och spanade på rivalmötet som AIK sudden-vann över Södertälje med 4-3.

Det mest intressanta i den matchen var naturligtvis matchen i matchen mellan Södertäljes förra superduo Anton Holm/Fredric Weigel och den nya Sebastian Dyk/Nicolai Meyer.

Det är några säsonger sedan nu som SSK-fansen kramade de förstnämnda sönder och samman på samma sätt som de gjort med de senare i inledningen av den här säsongen.

Båda gångerna med all rätt givetvis.

AIK vann och Holm satte 1-0-pucken med klinisk precision i friläge, men firma Holm/Weigel hade väl inte någon av sina större kvällar. Då såg Dyk och Meyer vassare ut och lämnade följaktligen också isen med varsin kasse. Det slår härlig energi om dem när de är på isen.

Nu är det förstås alldeles för tidigt för att kunna dra några slutsatser alls. Säsongen är ung och man kan inte jämföra flera säsongers partnerskap med några få matcher. Det återstår att se om Dyk och Meyer kan komma upp i Holm/Weigel-klass över en hel säsong.

Men det är något väldigt intressant att följa den här säsongen.

* * *

Hur märklig är inte Tingsryds säsongsinledning?

Fem matcher. Fem uddamålsförluster. Ett mål i snitt tillverkat framåt per match. Två mål i snitt insläppta per match.

Det är som om det är regisserat av någon form av matematikprofessor.