Nyheter
MJÖRNBERG: De sprider spelarna bland toppkonkurrenterna
ANNONS

Att spelare byter klubb och inte får förlängda kontrakt är inga konstigheter. Men saker och ting blir förstås aningen mer påtagliga när spelare väljer att gå i sidled till andra toppkonkurrenter.

Jag har varit inne på det förr, att spelarna som lämnade HC Dalen vid deadline inte tycks ha i åtanke att komma tillbaka och att Borlänge är på väg att bygga om helt från grunden.

Men ju mer silly-säsongen utvecklar sig, desto mer tycks det som att det är just de två klubbarna som blir hårdast brandskattade.

I alla fall om vi snackar klubbar med förväntningar och ambitioner om att ligga i toppen. För det är ju så att spelarna som lämnar HC Dalen och Borlänge inte hamnar var som helst, utan bland de direkta konkurrenterna.

HC Dalen kommer stöta på många av sina gamla adepter redan i grundserien då de valt att rita på för andra klubbar som har i åtanke att konkurrera i toppen av söderserien.

Kevin Karlsson och Victor Romfors valde Troja/Ljungby, Edwin Johansson är klar för Vimmerby och Kalle Hult valde en återkomst i Nybro medan Julius Selle Larsson ska blända Kalmar med sin vassa skridskoåkning och ett tungt skott.

Borlänge har av olika anledningar valt att säga tack och hej till spelare medan andra lämnat av egen vilja. Hur som helst hamnar de hos lag som minst sagt är potentiella toppkonkurrenter

Lagkaptenen Jim Jakobs gick till Mariestad och Filip Halvordsson till Tranås, två lag som de kommer stöta på i grundserien. I alla fall eventuellt i Tranås fall (om IK Pantern nu fallerar på ekonomin och det sker en förskjutning i seriehierarkin).

Många har dessutom signat med lag som med stor sannolikhet kan komma att bli motståndare i en Alletta. Keepern Henrik Edström gick till Vännäs, Petter Mäkitalo till Piteå och Joel Källström Englund till Hudiksvall. Samtliga gäng som lirade i samma Alletta som BHF i vintras.

Ludvig Wistén i KRIF och Marcus Lundberg i Kalmar hamnar också i topplag. Gäng som det inte alls är omöjligt att dalkarlarna kommer få möta i playoff.

Duktiga spelare har kommit in och duktiga spelare har förlängt, men så här långt känns de två gängen med tanke på var spelarna har hamnat ändå som de med tyngst förluster under silly season så här långt i Hockeyettan.

Att förlora så många spelare som går i sidled är aldrig kul.

* * *

KRIF presenterade ännu en återvändare idag i och med att Victor Laz kommer tillbaka till moderklubben efter ett bra gäng säsonger i förskingring. Nu senast i det Kristianstad-gäng som tog klivet upp i Hockeyallsvenskan.

Över huvud taget känns det som att nye sportchefen Tobbe Karlsson håller på att bygga något väldigt intressant med hemvändarprägel därnere i Blekinge.

Många av nyförvärven har ju tydlig blekingsk koppling.

Robin Vernström Palmqvist har KRIF som moderklubb även han, Oskar Brändström har ett förflutet i klubben och Jesper Solomon Frisell, William Wellén och Hampus Nivalainen har olika grader av inblandning i Karlskronas verksamhet.

Detta samtidigt som flera av de riktiga trotjänarna blivit kvar i klubben.

Det kan nog bli något bra kommande säsong igen trots att det rent ekonomiskt torde vara tal om ett steg tillbaka i en strävan efter att behålla statusen som Hockeyettan-förening.

* * *

Det är ett helt koppel av spelare som har valt att lämna eller helt enkelt fått maka på sig för att göra plats åt alla nostalgispelare i Huddinges nybygge inför kommande säsong.

Spelare som Andreas Maier, Felix Fjällkeborn, Marcus Björk, Jacob Lundin, Johan Mörnsjö, Oliver Kandergård, Robin Höglund och Daniel Fahlström kommer inte dra på sig en röd Huddinge-tröja nästa säsong. Det är redan kommunicerat.

Jag bytte några ord med förre tränaren Fredrik Mälberg idag. Han har ju som bekant tagit över Nyköping Gripen och gav sken av att det nog inte är en omöjlighet att någon eller några ur det nämnda sällskapet dyker upp i Nyköping till hösten (mer av det snacket läser ni här).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL