• Publicerat 26 mars, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Mike Hoffman, Erik Karlsson och Fredrik Claesson.Foto: Daniel Lea/CSM/REX

NHL kommer till Sverige i höst och en given huvudperson är självklart Erik Karlsson. Ottawas lagkapten är glad över möjligheten att spela NHL-hockey inför de svenska fansen. 
– Det ska givetvis bli väldigt roligt att få lira hemma i Sverige och få ge fansen chansen att komma och se det live och samtidigt se det hemma på en bra tid. Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger han till hockeysverige.se.

MONTRÉAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Som hockeysverige.se tidigare i veckan kunde avslöja är det nu helt klart med NHL-hockey på svensk mark igen. Den 10-11 november får den svenska publiken möjligheten att avnjuta ett dubbelmöte mellan Ottawa och Colorado. På isen kommer en av världens bästa och kanske Sveriges bästa NHL-spelare att finnas. Erik Karlsson är glad att NHL valde just Ottawa som ett av lagen.
– Det ska bli kul. Givetvis väldigt roligt att de valde oss att åka dit. Det ser vi fram emot oerhört mycket.

Som motståndare i Sverige står Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche. De båda svenska lagkaptenerna har snackat ihop sig inför matcherna i Sverige.
– Ja, det har vi. Vi känner varandra ganska väl så vi har diskuterat det givetvis. Dom är väldigt exalterade också. Han är väldigt glad också att få lira i Stockholm.
– Det ska bli kul att spela mot Colorado, speciellt med dom svenskarna vi har där och här och dom som vi har haft förr i tiden också med Forsberg och Alfredsson.

Senast NHL spelades i Sverige var 2011. Då var det New York Rangers som öppnade säsongen med att spela mot både Los Angeles Kings och Anaheim Ducks. Men för Erik Karlsson blir det första NHL-matchen på svensk mark.
– Jag spelade mot Ottawa i Frölunda 2008 men som sagt, då spelade jag i Frölunda. Så ja, det blir första NHL-matchen jag lirar i Sverige.

”MÅNGA POLARE OCH VÄNNER”

En annan svensk i Ottawa Senators är backen Fredrik Claesson. 24-åringen är uppväxt i Stockholm och har spelat både för Djurgården och Hammarby. Kanske blir det lite extra speciellt för Claesson om han får chansen att spela i sin hemstad.
– Ja verkligen alltså. Jag är ju från Stockholm och har spelat i Djurgården och får spela på Globen. För mig är det riktigt kul om man får spela där.
– Det ska bli jättekul att träffa familj och vänner där och att de får se mig spela på hemmaplan. Det ska bli jäkligt kul att få känna på det.

Får vi till och med se en egen Claesson-sektion? 
– Haha, ja precis, jag tror nog det. Många polare och vänner. Det kommer bli skitkul faktiskt, säger Claesson och ler stort.

Claesson tror det kan bli extra roligt för de svenska fansen med tanke på att båda lagen har svenska lagkaptener.
– Ja precis, med Erik som kapten och ”Gabbe” som kapten. Att det blir en liten inramning kring det och det är lite svenskar i båda lagen. Jag tror att det för unga hockeyspelare är bra, alltså att få med dom och kika. De kikar kanske inte så mycket på NHL och så där. Det kan bli bra för svensk hockey.

Matcherna i Sverige blir en del av något som NHL kallar ”2017 SAP NHL Global Series”. Biljetterna till de båda matcherna i Globen släpps redan den 29 mars.

NHL-resan: Stjärnbacken vill spela VM: ”Ställer upp om man är hel och frisk”