• Publicerat 5 april, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Marcus Johansson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Marcus Johansson var med och vann OS-silver i Sotji 2014. Men någon chans att ta revansch i OS 2018 verkar Washington-spelaren inte få. I går kom beskedet att NHL inte deltar i nästa OS som avgörs i Pyeongchang.
– Ärligt talat så trodde jag inte att det skulle bli så, säger han till hockeysverige.se. 

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Marcus Johansson gör sin poängmässigt bästa säsong med Washington Capitals. På 78 matcher har forwarden skjutit 23 mål och totalt 56 poäng. Chansen att vinna Stanley Cup lever också i allra högsta grad. Washington ser ut att för andra året i rad ta hem Presidents Trophy, priset som går till grundseriens poängbästa lag.

Drömmen om ett OS-guld ser dock inte alls lika ljus ut för varken Johansson eller några andra NHL-spelare. Härom dagen kom beskedet att NHL inte deltar i OS 2018.
– Tråkigt såklart. Det är någonting jag tror att alla vill vara med i och representera sitt land och få en chans och uppleva. Att vinna en OS-medalj är något väldigt speciellt, säger 26-åringen som alltså har ett OS-silver från 2014 i prisskåpet.

Aleksandr Ovetjkin har länge sagt att han ska åka till OS 2018. Ryssen står fast vid sitt beslut även efter beskedet från NHL.
– Jag har inte ändrat åsikt och jag kommer inte göra det, säger Ovetjkin till hockeysverige.se som är på plats i Toronto.

Lagkamraten Johansson är osäker om han ska följa i Ovechkins fotspår.
– Ärligt talat så vet jag inte. Jag har inte hunnit tänka så mycket på det sedan igår.
– Nej, det är tråkigt bara, sen får man se vad som händer härifrån. Det är väl ingeting vi ska fundera på just nu, vi har fullt upp med annat. Men absolut, det är tråkiga nyheter.

Marcus Johansson är både förvånad och besviken över beskedet.
– Ärligt talat så trodde jag inte att det skulle bli så. Hockeyn försöker marknadsföra sig så mycket som möjligt över hela världen, då tycker man väl att OS är ett bra fönster för det.

Den tidigare Färjestad-spelaren gör som sagt sin bästa säsong någonsin poängmässigt, men även i övrigt känner han sig bättre än någonsin.
– Poängmässigt ja, så är det. Man tycker väl att man utvecklas hela tiden och känner att man blir bättre. Det känns som att jag har tagit något steg till och det är kul.

Ovetjkin tydlig – tror att NHL kan bluffa: ”Jag kommer spela OS”