• Publicerat 27 oktober, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Olle Liss fick göra mål igenFoto: Bildbyrån

Rögle hemmabesegrade Linköping med 3-2 på lördagskvällen. Och kanske var det den här säsongens mest gedigna insats från ängelholmarna?

Att det gått tungt för Rögle under den här säsongsinledningen har väl inte undgått någon som följt SHL. Sist i tabellen och viss motvind för truppen som inte alls levt upp till förväntningarna som låg på den inför säsongen.

Jag har följt i princip varje match de spelat. Bitvis har mycket varit bra, men vid desto fler tillfällen har maskineriet hackat. Så hur skulle det se ut när serieledarna Linköping kom på besök egentligen? Skulle det bli ännu ett nederlag efter storförlusten mot Färjestad senast? 

Svaret blev nej. 

Rögle var i ledning med både 1-0 och 2-1, men släppte tillbaka Linköping två gånger om. I sådana lägen har Rögle tidigare under säsongen darrat. Inte vågat spela ut och snarare sett ut att ha varit mer rädda för att förlora än sugna på att vinna.

Så var det inte i dag. Hemmalaget lyckades behålla kylan, spelade lugnt, metodiskt och höll sig till sin ”game plan”. Ett recept som mynnade ut till 3-2. 

Visserligen något turligt, men tur förtjänar man ju.
Och symboliskt nog var det Olle Liss, som varit bänkad ett par matcher, som fick göra det. På sann Liss-manér dessutom, nära mål på en puck som i princip landade två centimeter från hans blad.

Baljan var hans andra för säsongen och glädjen i masens ansikte var tydlig. 

– För en gångs skulle studsade den rätt, sa Liss till Cmore. 

Det var en sådan kväll, där mycket faktiskt stämde för Rögle. Sådant som inte stämt förr. Lucas Elvenes gjorde säsongens första poäng, hans offensiva skills behöver skåningarna. Kodie Curran ser allt mer ut som den klassback han värvades att vara. Powerplay-spelet, som ibland inte sett ut att vara powerplay-spel, såg vettigt ut. Och så Liss som målskytt igen såklart.

Det är sådana småsaker, och såklart de faktum att de slog tabellettan, som kan få ett lag att få flow åt andra hållet.

Rögle har nu tre raka segrar på hemmaplan. Efter tisdagens bortamöte med Mora väntar ett stukat (?) Växjö Lakers i Ängelholm. Det har pratats en del om att Rögle behövt en 2-3 matcher lång streak för att verkligen kunna vända på skutan. Jag håller med. Finns det ett bättre läge att påbörja en sådan än just nu? Jag tycker inte det. 

Rögle var bra i dag. Den credden måste de få. Vad ”styrkebesked” egentligen betyder är inte helt lätt att definiera – men visst var den här insatsen från Rögle just ett sådant?

/Ekholm