• Publicerat 24 april, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Everberg och Hansson har vänt hem till RögleFoto: Bildbyrån

Dennis Everberg i går. Niklas Hansson i dag.
På två dagar har Rögle presenterat lika många drömvärvningar.  Den här klubben har kommit långt på väldigt kort tid och förtjänar credd för det de gör.

På 1,5 år har Rögle gått ifrån att vara en klubb spelare kommit till för att utvecklas, till en klubb dit de kommer för att de känner att det finns en chans att vinna. De två senaste exemplen på det är Everberg och Hansson som i sina bästa år väljer att ”komma hem”.

Jag har följt den här klubben på nära håll länge. Ja, enda sedan jag själv tog mina första skridskoskär i klubben. (Det är däremot en helt annan historia, och kanske inte så framgångsrik heller för den delen). Rögle har varit ett SHL-lag i fyra raka säsonger nu. De två första var tuffa, men under de två senaste har det hänt något i rask takt.

Ni som hängt med vet hur Rögle fick ett rejält uppsving efter att Cam och Chris Abbott kom in i klubben under hösten 2017. Det slutade med succé och ett nytt SHL-kontrakt. I den säsong som håller på att avslutas med SM-finalen mellan Djurgården och Frölunda, satte klubben rekord i antalet inspelade poäng och tog sig till sitt första slutspel på 25 år. Ekonomin sägs vara bättre än någonsin och hockeytemperaturen i den här regionen har inte varit högre på … jag vet inte hur många år.

TRIVSELFAKTORN HÖG

Den är det för att Rögle jobbat rätt. Med VD Marcus Thuresson i spetsen har klubben vågat prata om att vinna och samtidigt skapat en miljö där spelarna trivs. Det tycker jag de bevisar när de kan knyta till sig två spelare av Dennis Everberg och Niklas Hanssons kalibrer. Everberg kommer vara en av ligans bästa spelare. 27 år gammal vänder han knappast hem på ett femårskontrakt för att varva ner. Han kommer vara en av ligans absolut bästa forwards, det är jag nästan säker på. 

Hansson då? Efter två år i AHL vet vi kanske inte riktigt var den spelskicklige backen står? Rapporter säger att 24-åringen blivit bättre och bättre, och alla Rögle-anhängare kan bara hoppas att han kommer hem och står för lika fina insatser han gjorde när han hjälpte klubben upp i SHL på våren 2015. Han lämnade därefter för HV71 och även om utvecklingen inte pekade spikrakt upp där, vann han trots allt ett SM-guld och fick chansen borta Texas Stars i Nordamerika. 

Jag tror Hansson kommer bli ett ruggigt bra tillskott för Rögle. Det finns extremt mycket att plocka ur Höganäs-pågen, och det kan mycket väl komma fram under de kommande två åren i Rögle. 

Så var det det här med trivseln. Kanske är det närheten till strand och hav. Kanske något annat, men de som kommer hem till Ängelholm, hittar rätt. Ted Brithén hade visserligen en tung förstahalva när han kom hem inför förra säsongen, men under den gångna har han varit en av ligans bästa spelare. Daniel Zaar kom tillbaka till Lergöksstan efter en tung säsong i Malmö, och spelade till sig en landslagsplats. Mattias Sjögren är också hemma och kommer bli en grym tillgång när han är 100 procent igen. Samtliga tre sitter dessutom på långa kontrakt.

Kan Brithén, Zaar och Sjögren trivas så bra, kan Everberg och Hansson det också.

Bra värvat Rögle. Det här ser ruggigt intressant ut. 

//@ekholmpeter