Patrick ThoresenFoto: All Over Press

Patrick Thoresen är norrman och har spelat hockey i Mörrum en hel säsong en gång i sin karriär.
Idag är han stjärna i KHL sedan några år tillbaka. Ja, det är till och med så att han på fredagen fick bekräftelse för sin status i öst genom att bli den spelare som gjort allra flest poäng i KHL-slutspelets historia.

Thoresen svarade för två assist, båda till Roman Červenka, i SKA:s segermatch mot Lokomotiv där man till slut förlorade sin första slutspelsmatch för säsongen med 4-5 efter OT.
Poängen innebar slutspelspoäng 61 och 62, vilket gör att han passerade Aleksej Morozov i (61) i toppen av slutspelets poängliga sedan starten 2009.

Tre spelare står i särklass i den där ligan just nu. Utöver Thoresen och Morozov, den senare har spelat klart för säsongen, är Sergej Moziakin i hälarna på norrmannen och kan mycket väl hinna ta sig förbi innan säsongen är över.

Magnitogorsk-giganten sköt det avgörande målet i 3-2-segern mot Sibir på fredagen och hade assist på de två övriga målen för totalt 2+11 (båda målen OT-avgörande, förstås) på sex matcher så här långt i slutspelet.
Det ger honom 60 slutspelspoäng totalt.

 

2 thoughts on “Nu är Patrick Thoresen störst i Ryssland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *