Joe GrimaldiFoto: Skärmdump/YouTube

För nio år sedan spelade Joe Grimaldi U18-VM för USA ihop med Phil Kessel, Chad Kolarik, Jack Johnson, Nathan Gerbe och Cory Schneider bland andra.
Han tog sig aldrig vidare speciellt långt efter det.
Han fick inte spela U20-VM, han blev aldrig draftad. Han har bara gjort ett par enstaka AHL-matcher.

Igår fick han sparken från den brittiska ligan och Edinburgh efter minst sagt chockerande scener i en ligamatch mot Nottingham i lördags där han blev utmanad till fajt av Max Parent efter att han valt att utföra en tackling som ogillades.
Vad som hände sen är bland det märkligaste du har sett på en hockeyrink.

Grimaldi fick 69 utvisningsminuter i matchen, varav 67 för den här incidenten. Två plus tio minuter checking to the head, 20 minuter Game Misconduct, fem minuter spearing, fem minuter för slagsmålet och 25 minuter match penalty.
De två tidigare minuterna fick han 23 sekunder tidigare för boarding och hade just kommit tillbaka in på isen igen efter att Nottingham gjort mål redan sju sekunder in på sitt PP.

För den som har ett behov av att spola tillbaka till rätt tidpunkt för när allt inleds så är det 5.45 som gäller, eftersom jag uppenbarligen inte riktigt lyckats lära mig att loopa en video som har ett start och ett slut som ligger mitt i.

 

2 thoughts on “VIDEO: Utmanas till slagsmål – då vräker han hjälmen i ansiktet på motståndaren

    • Verkar inte som att det är gångbart om man inte vill skicka iväg folk till en annan sida, dessvärre.
      Lite irriterande, eftersom jag verkar kunna göra en loop om klippet har en start eller ett slut mitt i, men inte om det har båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *