Robert Pettersson
25 meriterade spelare som fortfarande söker ny klubb
ANNONS

Det finns fortfarande en lång rad spelare som fortfarande letar efter ny klubb i en tid då det blir färre och färre platser öppna i de större ligorna.
Ni fick en mindre genomgång av lediga målvakter på jakt igår och idag ska ni få en lite större genomgång av de utespelare som fortfarande söker jobb.
Här kommer 25 av de mest meriterade spelarna som fortfarande jagar kontrakt och då har vi tagit oss friheten att räkna bort ryske stjärnbacken Ilja Nikulin, som knappast är intressant för en svensk marknad.

Anssi Salmela, 30, back
Lär inte skriva något kontrakt den närmaste tiden utan väntar traditionsenligt in ett fett anbud från något desperat storlag som startat säsongen uselt runt oktober eller så.

Erik Gustafsson, 26, back
Fick stort förtroende i Avangard ifjol. Siktar på att återvända till NHL och har tidigare sagt att SHL inte är något alternativ för nästa säsong. Det är troligen inte heller KHL i och med att Avangard har rättigheterna och redan värvat in två nya utländska backar.

Oscar Eklund, 26, back
Dassig säsong i Brynäs ifjol. Återvänder till Finland?

David Petrasek, 39, back
Två tunga säsonger bakom sig, men tycks fortfarande villig att satsa och spela på så hög nivå som möjligt.

Christian Bäckman, 35, back
Vad gör han ens på listan? Lär varva ner någonstans.

Sebastian Lauritzen, 31, forward
Vem vågar ta chansen? Djurgården gjorde det ifjol efter att man konstaterat att hans tidigare skadeproblem var lösta. Missade ändå halva säsongen.

Magnus Kahnberg, 35, forward
CHL-skadan förra hösten förstörde mer eller mindre hela säsongen. Kom aldrig igång ordentligt efter den. Det intresserade klubbar måste fråga sig är hur mycket skadan bidrog till det och hur mycket som är ‘han blir inte direkt yngre’. Sköt 18 SHL-mål säsongen innan.

Teemu Laine, 32, forward
Ingen succé i HV71 ifjol. Siktar på återkomst till KHL i första hand.

Marcus Nilson, 37, forward/center
Har inte varit speciellt bra de två senaste säsongerna och lär väl knappast spela SHL-hockey nästa säsong. HockeyAllsvenskan?

Andreas Jämtin, 32, forward
Känslan är att vi får se honom någonstans i SHL i höst. När en del klubbar väntar in spelare som inte får plats i NHL och misslyckas hitta vad de letar efter.

Per Ledin, 36, forward
Lite grann samma läge som Jämtin.

Fabian Brunnström, 30, forward
Frölunda försökte, Leksand försökte. Men ingenstans lyckades Brunnström få fart på SHL-karriären. Vågar någon ny klubb göra ett försök?

Jonas Almtorp, 31, center
Gedigen doldis för de lägre kedjorna. Lite förvånande att han inte lyckats hitta en ny klubb ännu.

Johannes Salmonsson, 29, forward
Den skridskostarke forwarden halverade sin poängskörd förra säsongen och gjorde sin poängmässigt svagaste SHL-säsong på flera år. Tyskland nästa? Köln?

Kirill Kabanov, 25, forward
Lysande fram till skadan ifjol i Skellefteå. Vill, enligt Salavat Julajevs sportchef, ha ett envägskontrakt i NHL och har valt att nobba Salavats påstått någorlunda generösa erbjudande. Hamnar i SHL till slut, trots allt?

Roman Červenka, 29, forward/center
Ja, vad händer egentligen här? Bröt sitt kontrakt med SKA, som fortfarande har rättigheterna till honom och knappast lär låta honom spela i annan KHL-klubb gratis. Har uppgetts vilja sikta mot NHL och har haft intresse från Schweiz, bland annat från Bern, men de har värvat på sig en del utländskt sedan dess.

Ville Leino, 31, forward
Ordentligt på dekis på senare år, men är ändå bara 31. Gjorde 15 poäng på 28 matcher i KHL ifjol och hade åtminstone då fortfarande blickarna på sig från SHL-klubbar.

Antti Pihlström, 30, forward
Inledde förra säsongen starkt i KHL och var en av ligans bästa målskyttar inledningsvis. Stannade på 16 mål till slut och fick lämna klubben när man valde att satsa på Linus Omark.

Veli-Matti Savinanien, 29, forward
Inledde fjolårets säsong i Leksand innan han lämnade klubben av ‘sociala skäl’ och omgående flyttade till Nizjnij Novgorod.

Lukáš Kašpar, 29, forward
Producerat starkt i KHL i flera säsonger. Avslutade fjolårets säsong i finska Kärpät, där han inte gjorde någon succé.

Stefano Giliati, 27, forward
Sköt 40 poäng för Blues i finska ligan senaste säsongen och kom på 15:e plats i poängligan.

Peter Mueller, 27, forward
Skyttekung i Schweiz förrförra säsongen. Tidigare stortalang som delvis på grund av skadeproblem aldrig slog igenom i NHL. Försökte sig på ett nytt NHL-försök ifjol, men det slutade med en återkomst till Schweiz, där han inte var lika framgångsrik som senast.

Zach Hamill, 26, forward/center
35 poäng för HPK i finska ligan ifjol. Precis som Mueller en tidigare mycket tidigt draftad spelare som inte slagit igenom i NHL.

Oscar Lindberg, 23, forward/center
Efter två säsonger i AHL är frågan hur gärna han skriver ett tvåvägskontrakt med New York Rangers. Hade en imponerande andra halva av säsongen i Hartford ifjol där han gjorde poäng mer eller mindre på löpande band. Hade ett starkt slutspel som gör att förmodligen både Rangers och han själv har lite småsvårt att bestämma sig för exakt hur man ska gå vidare.
Söker väl knappast aktivt efter en ny klubb i dagsläget, så rubriken är väl måhända vilseledande i hans fall, men situationen gör att han är svår att utesluta.

Bobby Butler, 28, forward
Ryktas tämligen ofta vara på väg till Sverige. En modern T.J. Hensick eller Darren Haydar, där det således kanske dröjer ett par år till innan han tar klivet.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 16 maj
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 17 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL