Leon BristedtFoto: Robert Pettersson

Om några dagar startar Minnesota Wild din development camp. På den kommer två svenskar att finnas med.
Det handlar om Gustav Bouramman, vilket inte är någon större skräll i sig eftersom han är draftad av Minnesota och även har kontrakt med klubben och av allt att döma kommer att spela AHL-hockey för Iowa nästa säsong efter tre säsonger i OHL.

Den andra svensken är Leon Bristedt, som tidigare var juniorstjärna i Linköping. Bristedt är odraftad, men har gjort ganska bra ifrån sig poängmässigt på college de två senaste säsongerna. Han spelar för just University of Minnesota, så på sätt och vis är väl hans namn kanske inte heller någon större skräll på campen.

22-åringen har ett år kvar på college, om man önskar, innan han kliver ut i proffshockeyn om max ett år och campen är åtminstone ett steg i riktningen mot att det första proffskontraktet blir ett nordamerikanskt.

Bristedts lagkamrat Justin Kloos, som också finns med på campen, valde för ett år sedan att nobba alla NHL-erbjudanden för att fullfölja sin collegekarriär. Han skrev på för Minnesota Wild strax efter collegesäsongen var över.

För den som vill läsa mer om Leon Bristedt och college överlag, så rekommenderar jag ödmjukt långläsning från mitt besök på University of Minnesota förra våren.

Tio timmar collegeliv med Leon Bristedt i Minnesota