Kiss Cam Kiss CamFoto: Bildbyrån

Svensk hockey är för tråkig för att locka folk till arenorna till de priser svensk hockey vill ta för att folk ska se den. Svensk hockey väljer istället för att sänka priserna, att försöka hitta sakerna som gör det värt att komma till arenorna. Som inte har med hockey att göra.

Karlskrona har problem att locka folk redan till premiären och det tycks allmänt vara lite panikartat nere i Blekinge.
Det här är väl i sak inget problem som bara gäller Karlskrona. Stora delar av SHL har ett problem i att locka folk till arenorna, och SHL försöker hela tiden hitta nya sätt att locka publiken. Till de riktiga hockeysupportrarnas ilska.

Ni vet hur det är. Det himlas med ögonen så fort SHL kommer med diverse förslag och åtgärder för att locka folket till arenorna. Och det har jag full förståelse för. Om man inte kan locka folk till arenorna för att hockeyn inte är tillfredsställande nog, så kanske man bör kika på just hockeyn som sådan och hur man kan utveckla det snarare än att kika på allt runtomkring.

Som Karlskrona. De ska locka folk till arenan med kiss cam på jumbotronen. Det ska på något sätt addera till någon form av helhetsbild som gör att man väljer att gå på match istället för att stanna hemma.

Det kostar runt 300 spänn att gå och se Karlskrona spela mot Skellefteå ikväll. Tycker man inte att matchen är värd 300 kronor, så är jag ganska säker på att man inte tycker att det är värd 300 kronor för att man får se folk pussas på jumbotronen.
Om det vore så att kiss cam överhuvudtaget hade någon som helst dragningskraft, så hade vi sett ganska många separata kiss cam-event runt om i landet till ett betydligt billigare pris än 300 kronor.

Hade kiss cam varit något som intresserade en stor mängd människor, så hade vi haft specialföretag inriktad på att hyra lokaler lite här och var och dagligen låta folk komma dit för 50-100 kronor och bara sitta där och vänta på att kameran skulle landa på dem, så att de får pussa den som sitter bredvid.
Jag vet INGET STÄLLE ALLS som sysslar med detta separata event.

Hade kiss cam varit något som verkligen drog folk till någonting alls, så hade matvarukedjorna runt om i landet istället för att visa reklam eller övervakningsbilder på skärmar inne i butikerna valt att anställa en person som sitter och trycker in lite kiss cam-grafik till och från när lämpliga personer står och slåss om det sista paketet köttfärs någon timme före stängning, till övriga kunders stora förtjusning när de får se pussen live på butikens skärmar.

Men det händer inte. Ni kan ju fundera på varför.

***

Och då har jag inte ens tagit upp det absolut sämsta med kiss cam ens. Att man, indirekt, försöker att tvinga på en människa att försöka pussa en främmande människa inför publik. Att det kanske inte är något som alla är intresserade av. Och hur kul är det att behöva sitta och freda sig mot någon som gör närmanden, som hockeyklubben mer eller mindre uppmanar till?
Om vi nu ska försöka hålla det här lite seriöst för en stund.

***

Har ni förresten tänkt på hur superuppenbart det är att SHL centralt uppmanat alla sina klubbar att gnabba med varandra på Twitter? Det finns ingenting i det som många klubbar nu senaste veckan, som känns det minsta genuint. Det mesta känns väldigt påtvingat. Till och med till den nivå att jag till och med misstänker att de inte bara uppmanats att gnabba med varandra, utan att det rentav sitter någon och skriver manus för exakt vad det är som ska twittras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *