• Publicerat 6 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
GENOMBROTTSKLARA? Uffe Bodin listar en spelare i varje SHL-lag som kan vara mogen för ett genombrott.Foto: Bildbyrån

14 SHL-lag – 14 potentiella genombrottsmän.
Här tar jag en närmare titt på en spelare i varje lag som jag tror kan få ett genombrott under säsongen 2017/18.

Andreas Borgman, Alexander BergströmLinus Söderström, Fredrik Händemark, Pär Lindholm, Filip Sandberg, Calle Rosén, Philip Holm
Listan på spelare som fick sitt genombrott i SHL den gångna säsongen går att göra lång och krokig. I vissa fall var det genombrott som tog dem till en bättre SHL-deal, i andra fall till landslaget och i tredje fall till KHL, eller kanske till och med till NHL-kontrakt.

Det finns ingen exakt vetenskap för att förutse en spelares utveckling eftersom yttre omständigheter som skador, omgivning och privatliv kan påverka. Men jag finner ändå ett nöje i att, utifrån de tecken man har kunnat skönja under fjolåret, sia lite i vilka spelare det blir som tar nästa stora steg kommande säsong.

Här har jag plockat ut en spelare från varje SHL-lag som jag tror kommer att lämna stora avtryck under 2017/18. Alla kommer inte att hamna i landslaget eller sitta på ett KHL-/NHL-kontrakt om ett år, men de kan i alla fall ha etablerat sig som respekterade hushållsnamn i SHL.

Jag har dragit gränsen för spelarna vid 25 års ålder. Det innebär att spelaren måste vara född 1992 eller senare för att kunna ta sig in på min lista.

Vi börjar med Brynäs – klicka här för att se vem som är min kandidat—>

Direktlänkar till respektive lags genombrottskandidat: