Sök
STÄLLS MOT MODO. Vita Hästens sagosäsong går vidare.
Nyheter

Vita Hästens andra bragd – spelar om SHL-plats mot Modo

Den första bragden de svarade för var att lyckas säkra en topp åtta-placering i Hockeyallsvenskan – som nykomling. Men det stannade inte där för Vita Hästen. Efter en synnerligen väl genomfärd slutspelsserie står det nu klart att norrköpingslaget har svarat för bragd nummer två. Nu får laget kvala mot SHL.

Via 5-3 mot Bik Karlskoga hemma i Himmelstalundshallen på fredagen blev det fastställt att Vita Hästen säkrade andraplatsen i slutspelsserien. Därför får man bege sig till Örnsköldsvik på måndag för att inleda direktkvalet till SHL.

Mot Bik Karlskoga kom segerrycket i andra perioden. Där gick hemmalaget från 0-1 till 3-1 efter mål av Viktor Amnér, Anton Brehmer och Jesper Samuelsson. Brehmer blev tvåmålsskytt i tredje perioden, där även Adam Schmidt tog sig in i målprotokollet.

Bik Karlskoga, som var mer eller mindre avhängda redan inför matchen, fick mål från Henrik Björklund, Jesper Olofsson och Anton Holm.

LÄS ÄVEN:
* Vita Hästens fantastiska resa: ”Råder hockeyfeber i Norrköping”

Den här artikeln handlar om: