Sök
Juuso Ikonen
Washington

Klart: Här hamnar Brynäs-forwarden

Washington Capitals blir ny klubbadress för Juusi Ikonen. Forwarden lämnar därmed SHL och Brynäs.

Kontraktet med NHL-klubben är skrivit på två år och är ett så kallat tvåvägskontrakt vilket möjliggör spel i både AHL och NHL. Enligt Capitals GM Brian MacLellan är kontraktet värt 925 000 dollar om året.

Ikonen kom till SHL och Djurgården säsongen 2016-17 men bytte till Brynäs efter bara 25 matcher. Förra säsongen gjorde han 26 poäng på 49 grundseriematcher och fem poäng på åtta slutspelsmatcher för Gävleklubben. Dessutom fick Ikonen spela åtta matcher för det finska landslaget.

 

 

23-årige Ikonen har inte blivit draftad och kunde därmed välja vilken klubb han skulle gå till Nu kan han bli lagkamrat med Nicklas Bäckström, Alex Ovechkin och Axel Jonsson-Fjällby som också signade med Capitals igår.

 

Den här artikeln handlar om: