Sök
Julius Junttila.
Nyheter

Tidigare Luleåfloppen får gå – efter fem KHL-matcher

Han floppade i Luleå, men gjorde succé i Kärpät i fjol. Den här säsongen kunde ha börjat bättre för forwarden Julius Junttila. I dag fick han lämna sin KHL-klubb Sibir Novosibirsk – efter fem matcher.

LÄS MER: Måns Karlsson – ”Svenskarna går urstarkt i KHL”

Julius Junttila levererade inte alls enligt förväntningarna i Luleå för två år sedan. Det blev bara tre mål och tio poäng på 35 matcher innan han lämnade klubben i förtid inför förra säsongen.

Återkomsten till finska ligan blev desto mer lyckosam för 27-åringen. Han svarade för 52 poäng på 53 matcher för Kärpät och blev med det fyra i hela poängligan. Dessutom togs han ut i Finlands OS-trupp och blev finsk mästare med Uleåborgsklubben efter att ha vunnit slutspelets poängliga med 14 poäng på 18 matcher.

KONTRAKTET REVS

Framgångarna utmynnade i ett KHL-kontrakt med Sibir Novosibirsk. Men det blev ingen långvarig sejour i klubben. Efter fem poänglösa matcher är han på marknaden igen. I dag meddelar Sibir på sin webbsida att kontraktet har rivits ”efter ömsesidigt samtycke”.

Julius Junttila har under sin karriär gjort 208 poäng på 348 finska ligamatcher.

Den här artikeln handlar om: