Sök
Andreas Dackell tar över som sportchef efter Stefan Bengtzén.
SHL

Brynäs bryter med sportchefen – klubblegendaren tar över

Brynäs agerar efter den tuffa starten på SHL. Idag meddelade man att Andreas Dackell tar över rollen som sportchef från Stefan Bengtzén, som i sin tur arbetsbefrias under resterande delen av säsongen.

LÄS MER: Brynäskrisen fortsätter – klubbens näst sämsta start någonsin

Det är på klubbens hemsida som Brynäs meddelar omorganiseringen inom den sportsliga organisationen. Andreas Dackell tar över efter Stefan Bengtzén som tillförordnad sportchef.
– Det bärande skälet till den konstellationen är först och främst för att upprätthålla kontinuitet. ”Dacke” är en etablerad person i Brynässammanhang och har en gedigen erfarenhet och kunskap kombinerat med ett stort engagemang för Brynäs, säger Brynäs ordförande Jürgen Lorenz till hemsidan.

”TUNGT OCH EN BESVIKELSE”

Stefan Bengtzén å sin sida blir arbetsbefriad under resten av sitt kontrakt med klubben, som löper ut efter den här säsongen. Bengtzén berättar för hemsidan om sina känslor över att lämna Brynäs.
– Det är klart att det, precis som med förlusterna, är tungt och en besvikelse. Sen säger man att det inte finns en roll för mig i planen att utveckla föreningen och det köper jag, säger Bengtzén.

Bengtzén säger att han inte är intresserad av att rikta någon kritik mot klubben.
– Någon ska tas bort och då blir det jag till att börja med. Om det sedan är rätt beslut återstår att se. Men överlag så har jag inget intresse av att gå ut och såga Brynäs trots det här beskedet.

LÄS MER: KARLSSON: Jo, det gick faktiskt att se precis det här komma

På lördag ställs Brynäs mot Skellefteå hemma i Gavlerinken och efter det väntar ett tolv dagars långt matchuppehåll för Gävlelaget. Tanken är då att Andreas Dackell tillsammans med klubbdirektören Michael Kampese ska ägna hela uppehållet åt att ”accelerera den redan inledda processen för att reda ut än tydligare vilken framtida lösning som är bäst för föreningen”, som klubben skriver på sin hemsida.

Den här artikeln handlar om: