Sök
Michael Del Zotto.
Vancouver

Tre trejder på en natt – NHL:s krisklubb fortsätter att förändra

Anaheim Ducks nöjde sig inte med att skeppa Pontus Åberg till Minnesota Wild. På morgonkvisten hann laget med två trejder. Detta då man hämtade in Michael Del Zotto från Vancouver och Derek Grant från Pittsburgh.

Förlusterna har radat upp sig för Anaheim Ducks den senaste tiden. I dag är det en hel månad sedan laget senast vann en match. På den tiden har man hunnit förlora tolv raka matcher.

Trots det valde general managern Bob Murray för några dagar sedan att gå ut och ta sin coach Randy Carlyle i försvar. I stället sa han att han skulle ta en titt på spelarna, vilket indikerade att han hade för avsikt att göra förändringar i laget.

Sagt och gjort. För några dagar sedan skickade han veteranen Andrew Cogliano till Dallas i utbyte för Devin Shore och i natt trejdade han Pontus Åberg till Minnesota Wild i utbyte för AHL-stjärnan Justin Kloos.

Men Murray var inte klar där. Tidigt på morgonen kom två transaktioner till. Från Vancouver Canucks hämtades backen Michael Del Zotto in i utbyte för Luke Schenn och ett sjundeval i draften 2020. Sedan värvade han även tillbaka centern Derek Grant från Pittsburgh Penguins i utbyte för forwarden Joseph Blandisi.

DRAFTADES SOM FEMTE SPELARE 2008

Del Zotto var inne på sin andra säsong med Canucks efter att ha skrivit på för klubben som free agent 2017. Efter ett habilt fjolår har 28-åringen i år haft svårt att platsa i laget och tvingats upp på läktaren vid flera tillfällen. På 23 matcher har han ett mål och fyra poäng.

Luke Schenn, 29, draftades redan som femte spelare av Toronto Maple Leafs 2008. På senare år har hans NHL-karriär befunnit sig i utförsbacke och den här säsongen har han till och med spelat merparten av sina matcher i AHL efter att inte tagit plats i Anaheim. Åtta poänglösa matcher med Ducks hann det bli innan han skickades till AHL och farmarlaget San Diego Gulls.

Derek Grant, 28, spelade för Ducks så sent som förra säsongen. När kontraktet löpte ut skrev han på som free agent för Pittsburgh, där han varvat NHL-spel med en sejour i AHL. På 25 NHL-matcher har det blivit fem poäng (2+3). I fjol stod han för 24 poäng (12+12) på 66 matcher med Ducks.

Joseph Blandisi, 24, har bara spelat tre NHL-matcher med Ducks den här säsongen. I AHL hann det bli 23 poäng (8+15) på 27 matcher med San Diego Gulls innan morgonens trejd.

Den här artikeln handlar om: