Sök
Rasmus Dahlin och Linus Ullmark
Nyheter

Dahlin målskytt – och landsmannen blev stor hjälte: ”Känns helt fantastiskt”

Rasmus Dahlins succé under rookiesäsongen fortsätter. I natt sköt han ännu ett mål och spelade drygt 25 minuter när Buffalo straffvann med 5-4 mot Minnesota Wild. Under straffarna klev landsmannen Linus Ullmark nämligen fram.
– Linus var otrolig, sade coachen Phil Housley.

Den svenska rookiesuccén under säsongen är historiskt bra. Utöver Elias Pettersson gör Rasmus Dahlin en Calder Trophy-mässig rookiesäsong och där bakom lurar Andreas Johnsson i vassen. Efter Johnssons 2+2 igår natt blev både Pettersson och Dahlin målskyttar i natt.

LÄS ÄVEN: Elias Pettersson målskytt igen

Men till skillnad från Elias Pettersson fick Rasmus Dahlin också jubla för en seger. Men det satt hårdare inne än vad man först trodde efter svenskens mål. Det betydde nämligen 3-1 i mitten av den andra perioden. Fullträffen i powerplay var hans sjätte mål i den hittills korta NHL-karriären.

Men Buffalo tappade alltså till 3-3, återtog ledningen, och tappade den igen. Matchen slutade 4-4 och gick till straffar. Där blev Linus Ullmark hjälte genom att stoppa Victor Rask, Jason Zucker och Zach Parise. Då räckte det att Sam Reinhart nätade för slutspelsjagande Buffalos del.

ULLMARK STORSPELADE

Linus Ullmark gjorde för övrigt en ny, fin insats. Trots fyra insläppta mål blev han något av en matchvinnare då han stoppade 41 skott. Nu höjs allt fler röster för att den svenske rookiekeepern ska bli den som leder Buffalo resten av säsongen. Nu får han oftast stå bakom Carter Hutton.
– Det känns helt fantastiskt. Vinst med 5-4. Jag mår otroligt bra, sade Linus Ullmark till Buffalo News.

Målvaktshjälten hyllades också av coachen Phil Housley.
– Linus var otrolig. Han jobbade ut puckarna, kämpade sig igenom trafiken framför mål och gav dem inte många chanser på returerna, sade Housley.

Buffalo är tre ynka poäng bakom Columbus Blue Jackets, som just nu innehar den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Båda lagen har 30 matcher kvar av grundserien.

 

Den här artikeln handlar om: