Sök
Alexander Wennberg var petad när Matt Duchene gjorde sin Columbus-debut.
Ottawa

Svenskforwarden petad i stjärnans debut

Alexander Wennberg hade spelat i samtliga 59 matcher för Columbus inför nattens match mot Ottawa. I natt, när stjärnvärvningen Matt Duchene gjorde debut i 3–0-segern över Ottawa, petades dock svensken. Detta eftersom svensken uppges vara aktuell för en trejd innan deadlinen på måndag.

LÄS ÄVEN: BOMBEN: De värvar Matt Duchene – Tre Kronor-spelaren offras

Alexander Wennberg har haft en jobbig säsong med sitt Columbus Blue Jackets. Efter att tidigare den här månaden fått utstå kritik från sin tränare John Tortorella var svensken petad för första gången i natt.

Petningen ska dock inte ha varit prestationsbaserad. Med NHL:s trading deadline runt hörnet ska Columbus inte vilja riskera att svensken ska dra på sig en skada, då han kan vara aktuell för en trejd innan måndagens deadline.

STJÄRNAN POÄNGLÖS I DEBUTEN

I Wennbergs frånvaro gjorde nye Columbusstjärnan Matt Duchene debut för sitt nya lag – mot sitt gamla lag Ottawa. Kanadensaren trejdades från Senators till Columbus under gårdagen i utbyte mot bland annat Tre Kronor-forwarden Jonathan Davidsson.

Centern blev poänglös i debuten, en debut som Columbus lyckades vinna med 3–0. Detta efter mål från Josh Anderson, Cam Atkinson och danske Oliver Bjorkstrand. Sergej Bobrovskij räddade samtliga 22 Ottawa-skott och höll således sin fjärde nolla för säsongen.

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
Ottawa:
Columbus: Josh Anderson (22), Cam Atkinson (33), Oliver Bjorkstrand (11)

Den här artikeln handlar om: