Sök
De tidigare Leksandsspelarna Robin Jacobsson och Robin Rahm lämnar sin Österrikiska klubb Graz 99ers.
Nyheter

Svenskarna lämnar sin europeiska klubb

Den Österrikiska klubben Graz 99ers var lite av en svenskklubb under årets säsong med fem svenskar i truppen. I dag meddelar dock klubben på sin hemsida att tre av svenskarna lämnar klubben. 

Fem svenskar har spelat i Graz 99ers i Österrike den gångna säsongen. Nu meddelar dock EBEL-klubben att sju spelare får lämna klubben och tre av dem är svenskar.

Det rör sig om de tidigare SHL-spelarna Robin Rahm och Robin Jacobsson samt juniormålvakten Simon Rönning.

Rahm vaktade kassen i Leksand i HockeyAllsvenskan under förra säsongen, han har även spelat i Färjestad, Brynäs, Malmö och AIK. Jacobsson har spelat i SHL med Luleå, Brynäs och Leksand. Senast han spelade i Sverige var 2015/16 då han tillhörde Leksand i HockeyAllsvenskan.

Simon Rönning fyllde 20 år i slutet av mars och har ännu inte gjort en seniormatch på elitnivå i Sverige. Han har tidigare representerat Modo och Karlskrona men inte fått någon istid i HockeyAllsvenskan.

De andra svenskarna i Graz är Robin Weihager som även har kontrakt med klubben över nästa säsong. Det blir hans fjärde säsong i Graz.

Även backen Karl Johansson har spelat i Graz 99ers under årets säsong. Förra året gjorde han succé i Oskarshamn och inledde årets säsong i Växjö i SHL. Han lämnade därefter för Graz men har inget kontrakt över näsa säsong och det är oklart var 26-åringen hamnar. Det kanske vore aktuellt med en återkomst till Oskarshamn efter klubbens SHL-avancemang?

Den här artikeln handlar om: