Sök
Anders ”Ante” Karlsson.
Timrå IK

Han kan ta över Timrå: ”Vi har haft en dialog”

Efter fyra säsonger i Färjestad är Anders Karlssons tid som assisterande tränare över. Nu kan han vara på väg tillbaka till nyligen degraderade Timrå.
– Timrå är absolut, alltid ett alternativ. Vi har haft en dialog och det har vi alltid, säger Karlsson till Sundsvalls Tidning.

Efter degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan är det mycket som är oklart kring Timrå IK just nu. Sakta men säkert har dock lagbygget börja ta form, och häromdagen stod det klart att målvakten Victor Brattström stannar i klubben.

En fråga som ännu inte är löst är tränarfrågan. Fredrik Andersson har öppnat för en fortsättning i båset, men det är fortfarande inte klart med någon förlängning. Ett annat namn om nu lyfts upp är Färjestads assisterande tränare Anders Karlsson, som efter fyra år nu lämnar Karlstadsklubben.

”ALLTID ETT ALTERNATIV”

I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar Karlsson att han har tre tränarjobb att ta ställning till och att Timrå är ett av dessa.
– Timrå är absolut, alltid ett alternativ. Vi har haft en dialog och det har vi alltid. Men ingenting är bestämt mer än så. Nu måste jag först och främst hitta mig själv och fundera över var jag hittar inspiration och utmaningar. Det kommer vara väldigt avgörande, säger Karlsson till tidningen.

50-åringen är öppen med att det skulle kunna bli en återkomst både i en roll som huvudtränare eller som assisterande.
– Som huvudtränare har du ett stort ansvar utåt och medialt, men i ett bra team är det också ett stort ansvar att vara assisterande. Det är ofta de assisterande som har mer ansvar kring spelidéer och sådant, säger Karlsson.

Karlsson har tidigare varit verksam i klubben, med flertalet säsonger som tränare i juniorlagen samt två och en halv säsong som assisterande tränare i a-laget. Förutom Timrå och Färjestad har Karlsson varit assisterande tränare i Södertälje.

Den här artikeln handlar om: