Sök
Erik Karlsson lämnade nattens match med en skada.
St. Louis

Karlsson klev av skadad i förlustmatchen: ”Enkelt att ångra sig nu”

Han har dragits med skadeproblem under hela slutspelet. I nattens 0–5-förlust mot St. Louis klev Erik Karlsson av efter två perioders spel efter att ha varit osäker till spel i den femte konferensfinalen.
– Rapporten jag fick sa att han kunde spela och ta sig igenom matchen. Det är enkelt att ångra sig nu, sade Sharkstränaren Pete DeBoer till The Athletic efter matchen.

Erik Karlsson har haft ett starkt slutspel, rent poängmässigt, den här våren med 16 poäng (2+14) på 19 matcher. Den senaste tiden har emellertid 28-åringen varit uppenbart hämmad av en ljumskskada – och i nattens 0–5-förlust mot St. Louis tvingades den svenske backstjärnan att avbryta matchen i den andra perioden.
– Det är lätt att vara efterklok. Vi tar dessa beslut baserade på rapporter vi får från spelaren och läkarna. Rapporten jag fick sa att han kunde spela och ta sig igenom matchen. Det är enkelt att ångra sig nu, säger Sharkstränaren Pete DeBoer till The Athletic.

LÄS ÄVEN: Skadeoro för Erik Karlsson: ”Går inte att ersätta”

Karlsson var osäker till spel redan inför matchen, efter att han vilats under stora delar av avslutningen i den fjärde matchen. 28-åringen kom dock till spel, men på bänken kunde man se att allting inte stod rätt till med stjärnbacken.

Ett misstag från Karlsson låg bakom Oskar Sundqvists 1–0-mål i den första perioden, då Sharksbacken slog bort en passning som Sundqvist sedan kunde utnyttja och ge Blues ledningen.

DeBoer hade ingen uppdatering gällande Karlssons skada efter matchen.

FLER STJÄRNOR SKADADE

Som om inte Karlssons skada vore nog för Sharks så skadades både Tomas Hertl och Joe Pavelski i matchen. Pavelski åkte på en tackling från Alex Pietrangelo i sitt första byte i den tredje perioden och kunde inte återvända till matchen efter smällen. Även forwarden Joonas Donskoi missade stora delar av den tredje perioden efter att ha fått en puck i ansiktet.
– Man vill inte sitta här och komma med ursäkter, men det är ett par viktiga spelare som försvinner. Utan några av dessa offensiva spelare är det svårt att jaga ikapp ett underläge, säger Sharks back Brendan Dillon till nhl.com.

LÄS ÄVEN: En seger från final – efter glödhete forwardens hattrick

Nu måste San Jose vinna två raka matcher mot St. Louis för att inte säsongen ska vara över.
– Vi lever fortfarande. Vi har varit i den här situationen tidigare. Förra säsongen åkte vi till Vegas och en väldigt tuff arena i den här sitsen. Det är lite samma sak med St. Louis, en tuff arena att spela i mot ett bra lag, säger Sharksforwarden Logan Couture.

Nästa match i konferensfinalen spelas natten till onsdag, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: