Sök
4.07734147 Sep 27, 2018; San Jose, CA, USA; San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) warms up before the game against the Calgary Flames at SAP Center at San Jose. Mandatory Credit: Stan Szeto-USA TODAY Sports IBL …
San José

Uppgifter: Erik Karlsson närmar sig kontraktsförlängning

Den 1 juli blir Erik Karlsson unrestricted free agent. Men innan det har San Jose första tjing att jobba fram en kontraktsförlängning med svensken. Nu skriver The Athletic att klubben och Karlsson närmar sig en förlängning.

Erik Karlssons vara eller icke vara i San Jose har varit en het potatis ända sedan 29-åringen trejdades från Ottawa till Kalifornienlaget i höstas. Kontraktet med Sharks löper ut till sommaren och många har nog trott att den svenske superstjärnan ska testa den fria marknaden i sommar.

Så kanske inte fallet blir.

Enligt uppgifter till The Athletic ska Karlsson och San Jose vara på väg mot en lösning när det gäller en kontraktsförlängning.

KAN VARA VÄRT NÄRMARE 830 MILJONER

Enligt hemsidan ska kontraktet landa någonstans i Drew Doughty-territorium, det vill säga ett åttarskontrakt värt 88 miljoner dollar – drygt 830 miljoner kronor.

I och med att det är Sharks som fortfarande har kontrakt med Karlsson är de det enda laget som kan erbjuda honom ett åttaårskontrakt. Om svensken skulle gå till den fria marknaden kan han ”bara” skriva ett sjuårskontrakt som mest med något lag.

Karlsson kommer närmast från en skadedrabbad säsong, där han bara kom till spel i 53 av San Joses 82 grundseriematcher. På dessa matcher noterades 29-åringen för 45 poäng (3+42) samt ytterligare 16 poäng (2+14) på 19 slutspelsmatcher.

Efter säsongen opererades Karlsson för de ljumskproblem han dragits med under stora delar av säsongen. Den svenske superstjärnan förväntas vara redo för spel lagom till när nästa säsong drar igång.

Den här artikeln handlar om: