Sök
KOLLEGOR IGEN. Tomas Mitell och Jeremy Colliton återförenas i Chicago.
Nyheter

”Han gjorde mig bättre – jag utvecklades verkligen vid hans sida”

Han lämnade Mora för Nordamerika efter avancemanget till SHL 2017. Ett och ett halvt år senare hade han befordrats till NHL-coach för Chicago Blackhawks. Kajsa Kalméus träffade Jeremy Colliton under draften i Vancouver för en intervju om hans resa uppåt, vad han saknar i Mora – och anställningen av Tomas Mitell.
– Han har många fräscha, intressanta idéer, säger Colliton till hockeysverige.se om Mitell.

LÄS ÄVEN: Tomas Mitell: ”Inget jag kunnat drömma om innan säsongen”

VANCOUVER (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det har varit en kometkarriär av sällan skådat slag. 2017 blev han helgonförklarad i Mora när han lotsade ortens stolthet till SHL via en kvalseger över Siljansrivalen Leksands IF. Efter avancemanget lämnade Jeremy Colliton Dalarna för att ta över Rockford Icehogs i AHL. Där var han head coach i knappt en och en halv säsong innan en betydligt större utmaning stod för dörren.

6 november i fjol tog 34-åringen över Chicago Blackhawks efter legendaren Joel Quenneville, som fick sparken trots tre Stanley Cup-titlar på meritlistan. Nu står han inför sin första hela säsong som huvudtränare för klubben.

COACHAR GAMMAL LAGKAMRAT

I en intervju med hockeysverige.ses Kajsa Kalméus berättar Jeremy Colliton om omställningen till att bli NHL-coach, om Erik Gustafssons succé från sin backposition, hur det är att coachen en jämngammal före detta lagkamrat i Brent Seabrook och beslutet att anställa gamle parhästen från Mora, Tomas Mitell, som assisterande coach.

Han pratar även om vad som gjorde tiden i Mora så speciell, vad han saknar med orten i Dalarna, hur han följt Mora IK efter flytten tillbaka till Nordamerika och vad klubben måste göra nu när man degraderats till Hockeyallsvenskan för att ta sig uppåt igen.

Den här artikeln handlar om: