Sök
Loui Eriksson.
Bildbyrån
NHL

”Bilden som målats upp av Loui känns väldigt onyanserad”

Loui Eriksson har varit rubrikernas man sedan hans uttalande till hockeysverige.se om sin situation i Vancouver i samband med vårens VM-turnering. Nu menar spelarens agent Peter Werner att uppståndelsen varit oproportionerlig.
– Bilden som målats upp av Loui känns väldigt onyanserad, säger Werner till hockeysverige.se.

Ni kanske kan historien vid det här laget. I samband med vårens VM-turnering i Slovakien uttalade sig Vancouver Canucks svenske forward Loui Eriksson för hockeysverige.se om sin situation i det kanadensiska västkustlaget.

Den 34-årige göteborgaren har haft det motigt i Canucks och noterades endast för 29 poäng på 81 matcher den gångna säsongen.
– Senaste två säsongerna har jag spelat mindre och i en defensiv roll. Jag kan inte heller göra samma poäng som innan om jag inte spelar så mycket i rollerna jag hade innan. På så vis går det inte riktigt att jämföra, men jag får göra mitt bästa och kämpa på.
– Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sade Eriksson då.

”I MIN VÄRLD ÄR HAN VÄRLDENS ABSOLUT FINASTE KILLE”

Erikssons uttalande snappades upp av nordamerikanska medier och efter det var en mediecirkus ett faktum. I helgen uttalade sig Vancouvers tränare Travis Green om situationen som uppstått.
– Jag vet att han förmodligen vill spela bättre än han har gjort. Men jag har fortfarande ett jobb att göra. Och mitt jobb är att sätta det bästa laget på isen och spela killar jag tycker är lämpliga, och inte bara baserat på löner, sade Green till Sportsnet.

Nu menar Erikssons agent Peter Werner att hela situationen kring Eriksson, Green och Canucks blåsts upp alldeles för stort i media.
– Det känns som att en väldigt, väldigt liten historia har fått konstiga proportioner i min värld. Från min sida känns allt lite konstigt. Jag har känt Loui sen han var 14 år gammal och i min värld är han världens absolut finaste kille. Han har snart spelat 1 000 matcher i NHL och detta tack vare att han är så professionell. Han jobbar hårt, tränar hårt och han älskar hockey, framförallt. Att det nu uppstått en situation där det blir så otroligt många artiklar om den här situationen är utom proportioner, säger Werner och fortsätter:
– Det som egentligen har hänt är att Vancouver sajnade Loui för några år sedan med förhoppningar, som så klart delades av Loui, att det här skulle bli väldigt, väldigt bra. Det var det alla trodde och alla gick in med förhoppningar om. 

ishockey-nhl-vancouver-canucks-toronto-maple-leafs-1562179382.jpegTiden i Vancouver har inte blivit vad Eriksson hoppats på.Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

”BARA ETT KALLT KONSTATERANDE"

Erikssons agent ser inga konstigheter med situationen som uppstått, utan menar att det är en normal situation som ofta uppstår inom hockeyn.
– Det är en väldigt normal, om än olycklig, situation. Båda parterna gick in i det här med förhoppningar om något bättre, det är det ingen tvekan om. Loui önskar att han hade kunnat hjälpa laget mer och det är något som Vancouver önskar också, men i grund och botten är det hela situationen. Vad finns det mer att prata om, egentligen?

Karusellen drog väl igång ordentligt när medierna i Nordamerika snappade upp citatet?
– Det är det som är så galet. Loui menade på inget sätt att stöta sig med någon och få igång någon karusell. Jag kan bara lugnt konstatera att det Loui försökte säga var att vi gick in i det här med en förhoppning om att det skulle bli sex fantastiska år med Vancouver. Sen konstaterade Loui, liksom hela hockeyvärlden har konstaterat, att Travis inte har värderat hans hockey på liknande sätt som den blivit värderad tidigare. Men det är ju helt och hållet utan någon dömande ton. Det är bara ett kallt konstaterande. 

INVESTERADE STORT I HONOM  

Werner gör samtidigt, precis som Eriksson själv, ingen hemlighet av att de senaste säsongerna varit frustrerande för forwarden.
– De investerade ändå 36 miljoner dollar i honom, med alla sociala avgifter och andra avgifter är det nästan en halv miljard kronor. Så det är klart att alla gick in i det här med väldigt positiv energi och glädje över att det här ska bli riktigt bra. Vad som sedan hänt är att precis lika logiskt som allt annat. Det är en subjektiv bedömning av Travis (Green), där han känner att Loui inte spelat på en nivå som han uppskattar.

Werner har arbetat med Eriksson länge och känner inte alls igen den bild som målats upp av honom i diverse medier under våren och sommaren.
– Jag känner inte på något sätt igen Loui på det sätt som det rapporterats om honom och på vilket sätt det pratas om honom. Det tycker jag är olyckligt. Det är en fyrabarnsfar som är en helt underbar person. Inte en enda spelare kan hålla så hög nivå som han gjort om man inte är extremt professionell. Den nyansen tycker jag missats lite i den diskussion som pågår om honom i media. 

181218jm006-1565001238.jpgPeter Werner tycker att bilden av Loui Eriksson blivit onyanserad.Joel Marklund/Bildbyrån

”BLAND DE MEST PROFESSIONELLA ATLETERNA SOM JAG NÅGONSIN FÅTT CHANSEN ATT TRÄFFA”

Werner betonar att Eriksson aldrig gnällt till honom angående situationen i Canucks, utan skött allt på exemplariskt vis.
– Loui har aldrig gnällt om någonting under alla år som jag känt honom. Det gjorde han inte nu heller, det var inget gnäll i hans uttalande utan det var snarare ett konstaterande. Travis ser det på ett sätt och att han tycker att det är frustrerande att han inte kan hjälpa laget så mycket som han skulle vilja. Den sidan har inte riktigt kommit fram någonstans, tycker jag. Det jag känner missas är också vilken underbar person och professionell kille Loui är. Man spelar inte närmare 1 000 matcher i NHL om man inte är professionell och förbereder sig för att vara lite bättre varje dag. 

– Det jag verkligen vill betona är att han aldrig någonsin klagat till mig. Han är ingen klagande person. Han har bara kallt konstaterat att han skulle vilja hjälpa sitt lag att bli bättre. Det har inte gått som vi önskat och det är inte heller något vi hymlar om. I och med att det gått som det gått så är det klart att det finns en frustration hos honom, som han är öppen och ärlig med. Han vill hjälpa laget att bli bättre. Men har aldrig gnällt. Aldrig. Han är bland de mest professionella atleterna som jag någonsin fått chansen att träffa.

Werner är samtidigt tydlig med att han respekterar och accepterar Greens och de övriga coacherna i Canucks synsätt kring Eriksson.
– Jag respekterar att coacherna ser på det som de gör, de sköter bara sitt jobb. Jag vet att deras uppgift är att ställa det bästa laget på isen. Det vill jag vara tydlig med att säga. Han (Loui) har spelat mindre i Vancouver, så är det bara. Och detta beror på Travis subjektiva bedömning, vilket är hans jobb att göra. Han måste sätta det bästa laget på isen och det vet både jag och Loui om. Det är bara det att bilden som målats upp av Loui känns väldigt onyanserad, tycker jag.

Idag 19:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
1 1.73
X 4.40
2 3.90
Idag 19:00
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
1 1.68
X 4.50
2 4.10
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.35
X 4.20
2 2.50
Idag 19:00
HV 71 - Luleå HF
1 2.32
X 3.95
2 2.65
Idag 19:00
Linköping HC - Skellefteå AIK
1 2.63
X 4.00
2 2.30
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.10
2 2.70
Idag 19:00
Rögle BK - Brynäs IF
1 1.82
X 4.35
2 3.50
Du kanske även vill läsa: "Mitt jobb är att sätta det bästa laget på isen" VM-forwarden om tuffa tiden i Vancouver: ”Jag och tränaren går inte riktigt hundra ihop” Farmarlaget nästa för VM-svensken? "Ingen vill ha honom" Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten