• Publicerat 20 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Martin Fehervary och Lucas Elvenes.Foto: Bildbyrån

Besluten var väntade, men nog andas SHL-klubbarna ut. Martin Fehérváry och Lucas Elvenes lånas ut till sina respektive SHL-klubbar.

LÄS MER: För höga förväntningar på SHL:s nya poplag?

Washington Capitals meddelade igår kväll att de släpper åtta spelare, som inte kommer få inleda säsongen i NHL. Bland de åtta namnen fanns, som väntat Martin Fehérváry. Den slovakiske backen valdes av Stanley Cup-mästaren i den andra rundan av sommarens draft, som nummer 48 totalt, och står nu inför sin första säsong i HV71.

Dit värvades 18-åringen efter en stark allsvensk säsong med Oskarshamn förra året. Fehérváry har dock redan gjort 14 matcher i SHL, 13 med Malmö och en med HV71 som inlånad redan förra säsongen.

Bland de övriga som släpptes från Capitals camp fanns den tidigare Almtunabacken Kristian Röykås Marthinsen, som kommer spela för Saskatoon Blades i WHL kommande säsong.

LÄS MER: En trio med kapacitet att ändra förutsättningarna

Vegas meddelade i natt att de släpper två spelare. Dels målvakten Dylan Ferguson, som kommande säsong också ska spela juniorhockey i WHL, men framför allt Lucas Elvenes.

18-åringen valdes först i den femte rundan av draften 2017 men har sedan dess utvecklats rejält. Han gjorde 21 poäng på 22 matcher i allsvenskan för Oskarshamn förra säsongen, och följde upp det med att göra 16 poäng på 28 matcher för Rögle i SHL. Nu väntas han få en stor roll i SHL-klubben, och i ett stundande JVM-lag.