Sök
SHL
NHL-RESAN: Guldhjältens hyllning till Joel Lundqvist – ”Han är allt – han är förebilden i Frölunda” 

I onsdags såg han Frölunda gå till SM-semifinal framför en tv i Montréal. I natt säkrade Artturi Lehkonens nya lag en plats i Stanley Cup-slutspelet. Då passade Lehkonen på att hylla Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.
– Han är allt. Han är förebilden i Frölunda och du kan se hur viktig han är för laget i slutspelet. Det ser ut som att han blir yngre varje säsong, säger Lehkonen till hockeysverige.se.

MONTRÈAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Frölundas guldhjälte från förra säsongen hoppas kunna återupprepa guldsuccén i sitt nya lag. I natt kom Artturi Lehkonen ett steg närmare drömmen om att även vinna Stanley Cup. Montreal Canadiens säkrade en slutspelsplats efter 6-2 hemma mot Florida.
– Det känns riktigt bra att vi ska till slutspel. Jag hoppas att jag kan hjälpa mitt lag att gå långt, säger Lehkonen.

I Sverige är Frölunda klara för SM-semifinal. Inför den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Skellefteå kunde ni på hockeysverige.se läsa en intervju med Lehkonen. Från Montreal följde 21-åringen dramat och kunde pusta ut när Frölunda avgjorde i förlängningen. ”Scandinavium ska koka”, sa Lehkonen inför den avgörande matchen och så rätt han fick. Frölunda kunde fira semifinalplatsen inför ett fullsatt Scandinavium.
– Jag kollade matchen och det var en skön vinst, men jag var ganska nervös i förlängningen, erkänner han.

När Frölunda säkrade avancemang var det som så många gånger förr Joel Lundqvist som klev fram och var en av isens bästa spelare och framför allt främsta ledare. Lehkonen har själv erfarenhet av Lundqvists betydelse för klubben och passar på att hylla Frölundas lagkapten.

SKA RINGA JOEL FÖR ATT FÅ FÖRDEL MOT HENKE: ”SKA FRÅGA HONOM”

– Han är allt. Han är förebilden i Frölunda och du kan se hur viktig han är för laget i slutspelet. Det ser ut som att han blir yngre varje säsong.
– Han vill vinna hela tiden, han är en skön gubbe, säger Lehkonen och ler stort.

Precis som Montreal så har även Henrik Lundqvists New York Rangers säkrat en plats till årets Stanley Cup-slutspel. Med stor sannolikhet ställs dessa två lag mot varandra i första slutspelsrundan. I stället för att ha Joel Lundqvist i sitt lag kommer Lehkonen att stå öga mot öga med tvillingbrorsan Henrik. Med andra ord ett bra läge för Lehkonen att ringa sin gamla lagkompis Joel och be om några tips.
– Jag har inte snackat med Joel men när vi ska till slutspel och om vi ska spela mot Rangers så ska jag fråga honom, flinar Lehkonen.

Medan Lehkonen ska försöka ta hem Montreals 24:e Stanley Cup tror han Frölunda har riktigt bra chans att gå hela vägen i SM-slutspelet.
– Jag hoppas dom ska till Götaplatsen i år också.

Frölunda spelar sin första semifinal mot Brynäs på söndag den 2 april. För Montreal återstår sex matcher av grundserien som avslutas den 9 april. Sedan väntar med stor säkerhet New York Rangers och Henrik Lundqvist i Stanley Cup-slutspelet.

NHL-RESAN: Montreal till slutspel – Lehkonen tror på ny succé: ”Hoppas jag kan hjälpa mitt lag att gå långt”

Den här artikeln handlar om: