Sök
Randy Carlyle får sparken från Anaheim Ducks.
Nyheter

Krislaget sparkar NHL-coachen efter sju raka förluster: ”Har varit oacceptabelt”

Anaheim Ducks sparkar sin tidigare guldtränare Randy Carlyle efter att laget har förlorat sju raka matcher. Han kommer att ersättas tillfälligt av general managern Bob Murray. 
– Vårt spel har varit oacceptabelt, säger Murray till klubbens hemsida. 

Förlusten med 2-6 mot Philadelphia Flyers i går kväll var Anaheim Ducks sjunde i rad. Det blev droppen för GM och vice president Bob Murray som nu väljer att sparka tränaren Randy Carlyle.

”MÅSTE KOMMA TILLBAKA PÅ RÄTT SPÅR”

Murray kommer själv att ta över som coach för resten av säsongen innan klubben har hittat en ersättare.
– Vi tackar Randy för allt han har gjort för den här organisationen. Han har gjort så mycket för Anaheim som att leda laget till en Stanley Cup-seger och tre konferensfinaler. Svåra beslut måste fattas när det går tufft och vårt spel har varit oacceptabelt. Vi har en tradition av framgång i Anaheim och vi måste komma tillbaka på rätt spår, säger Murray till klubbens hemsida.

Det är inte första gången som ”ankorna” är inne i en lång förlustsvit. Tidigare under säsongen, runt årsskiftet, förlorade laget hela tolv matcher i rad. Det är den längsta i klubbens historia och den 15:e längsta förlustsviten i hela NHL:s historia.

SKYLLDE FÖRST PÅ SPELARNA

Efter den elfte matchen gick Bob Murray istället ut och försvarade Carlyle och menade att han satt säkert. Han menade att det var spelarna som bar ansvaret för den dystra trenden.
– Vid den här tidpunkten har jag inga funderingar på att byta coach. Jag är mer fokuserad på våra spelare, specifikt vilka som ska kliva fram i den här situationen. Sättet vi spelade på i kväll var ett steg i rätt riktning, men vi behöver mer, mycket mer. Vi har högre förväntningar på den här gruppen och de borde förvänta sig mer av sig själva, sade Murray den 14 januari.

Klubben gjorde även flera spelarbyten vilket till slut gav effekt. Pontus Åberg skickades till Minnesota Wild, trotjänaren Andrew Cogliano fick lämna för Dallas Stars, Luke Schenn byttes till Vancouver Canucks och Joseph Blandisi tvingades till Pittsburgh Penguins. Även Jacob Silfverberg sades vara i farozonen för en trejd.

Det gav effekt men efter inte alltför lång tid hade Anaheim börjat förlora matcher igen. Nu verkar Bob Murray alltså tycka att det är Carlyle som bär skulden och inte spelarna.

Randy Carlyle var inne på sin tredje raka säsong med Anaheim Ducks. Han värvades tillbaka till klubben efter att Bruce Boudreau sparkades sommaren 2016.

DEN MEST FRAMGÅNGSRIKA TRÄNAREN I KLUBBENS HISTORIA

Under sin första säsong i återkomsten till Ducks så förde Carlyle laget till konferensfinal där man förlorade mot Nashville Predators. Förra säsongen kraschade laget ut direkt i slutspelets första runda efter att blivit utspelade, nästan hånade, med 0-4 i matcher mot San Jose Sharks.

Anaheim Ducks ligger för tillfället sist i den västra konferensen av NHL och fjärde sist i hela ligan. Trots det har man, i skrivande stund, bara sex poäng upp till St. Louis Blues som innehar den sista slutspelsplatsen på den västra sidan.

Randy Carlyle har tidigare coachat Anaheim Ducks under sju säsonger mellan åren 2005 och 2012. När han tog över laget hette det fortfarande Mighty Ducks of Anaheim.

Han nådde stora framgångar med klubben och förde dem till deras första och hittills enda Stanley Cup-seger 2007. Han är även den coachen som har vunnit flest matcher i klubbens historia.

Förutom detta är Carlyle också den enda personen i NHL:s historia som har gjort över 1000 matcher (1055 matcher) som spelare och över 900 (924 matcher) som tränare. Förutom Anaheim har 62-åringen även haft ansvaret för Toronto Maple Leafs i NHL.

Den här artikeln handlar om: