Sök
Jacob Josefson.
SHL

Fastnade i taggtrådsdefensiven – kaptenen ändå optimist: ”Fördel oss i långa loppet”

En torrlagd offensiv och dåliga skärpa i de avgörande lägena. Djurgården har en del att slipa på inför det andra kvartsfinalmötet med Skellefteå – men fann positiva saker att ta med sig från 0–2-förlusten i första kvarten.
– Vi är det mer spelförande laget, tar mer chanser och har farligare chanser, säger kaptenen Jacob Josefson till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Tidigare djurgårdsfavoriten sänkte temperaturen på Hovet

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
I grundserien var Djurgården det tredje målfarligaste laget i ligan efter Färjestad och Frölunda. Men när slutspelet startade på Hovet under lördagen saknades den där spetsen som gjort stockholmarna till ett topplag i ligan.

Trots 31 skott på mål och två frilägen i matchen lämnade man isen utan mål i den första kvartsfinalen mot Skellefteå.
– Generellt sett känner jag att vi är lite slarvigare med pucken än vi ska vara. Dels gör de 2–0 när vi åker och byter, dels känner jag att vi tappar puckar och en hel del fart på deras blålinje. Det gör att man inte får spendera den tiden i anfallszonen som man normalt sett gör för att vara så bra, summerar tränare Robert Ohlsson sitt manskaps insats.

LÄS ÄVEN: Drömmålet knäckte Djurgården: ”Uppe bland mina snyggaste”

TÄCKTE 19 SKOTT

Lagkaptenen Jacob Josefson valde att fokusera på det positiva. Han anser att Djurgården har saker att bygga vidare på trots att man lämnade isen utan utdelning.
– Vi är det mer spelförande laget, tar mer chanser och har farligare chanser, men de spelar väldigt disciplinerat runt deras blå och i försvarszon, täcker mycket skott och Mantas (Armalis) spelar bra där bak också. Hade vi fått in en puck lite tidigare hade det blivit en helt annan match, säger han till hockeysverige.se.

Skellefteås vattentäta försvarsspel blev ett problem för hemmalaget. Djurgården fastnade ofta på den taggtrådsdefensiv gästerna använde sig av. Och fick man väl in pucken i anfallszonen var det ofta västerbottningarna stod i vägen och täckte skott. De bokfördes för inte mindre än 19 (!) blockade skott under matchens gång.
– Vi behöver få ned pucken djupare och hämta upp den. Vi har en bra forecheck och hela året har vi skapat mycket utifrån den, så jag tror att det blir bra om vi gör det, säger Josefson optimistiskt.
– Vi skapar ju mycket, för matchen och kan vi bara putsa till några småsaker är det fördel oss i långa loppet.

LÄS ÄVEN: BODIN – Djuset lyser starkt i Skellefteå

Den här artikeln handlar om: