Sök
190314 Brynäs Samuel Solem deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs 14 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
SHL

Omtag efter slutspelsmissen: ”Ute på någon slags valkampanj”

Brynäs är en klubb som ständigt omgärdas av höga förväntningar från fansen. Nu har man från ledningens sida stakat ut en långsiktighet – något som fansen verkar ha köpt.
— Är man topp sex så har man gjort det bra, säger Gefle Dagblads och Hockeypuls Daniel Sandström till hockeysverige.se när han får frågan om vad man kan förvänta sig nästa säsong.

Brynäs, som var i final 2017, missade slutspel för första gången sedan 2008 säsongen som var. Vi tog hjälp av Gefle Dagblads och Hockeypuls Daniel Sandström för att få svar på vad vi kan förvänta oss av Brynäs nästa säsong, sett till hur de ligger till just nu.

Dina spontana tankar om Brynäs just nu?
— Det spontana är att intrycken är rätt goda. Man märker att de har en strategi och tydlighet i det de gör. Mål som känns vettigt och man har satt sig ner och tänkt till. Man är öppna och tydliga med att det kommer ta tid, säger journalisten till hockeysverige.se.

UTE EFTER STABILITET

Ledningen i klubben har varit ute och talat om långsiktighet.
— Alla vill ha resultat så fort som möjligt. Men nu är man ute på någon slags valkampanj som det känns. Att få fansen att förstå att ”förvänta er inga stordåd nu, men snart och det är viktigt att vi över tid säkerställer att Brynäs lever vidare och vara med i toppen”.
— De spelade final för två år sedan, det glömmer man bort. Men det är den här stabiliteten man vill ha.

Har fansen köpt det här snacket om långsiktighet?
— Ja, jag tycker faktiskt det och det har nog att göra med att folk är så dedikerade till Brynäs så ”Jaja, vi köper det här, bara det blir bra”.

Daniel Sandström menar på att Gävle-laget kanske inte kommer bli ett lag för den absoluta toppen redan nästa säsong. Men bättre än förra lär det bli.
— Man måste ju alltid titta vad de andra lagen gör men om man säger så här: Man måste alltid förvänta sig slutspel av Brynäs och det tycker jag man kan göra nu också, för de var ju oerhört besvikna över den sportsliga insatsen i stort den här säsongen. Sen har det alltid sina förklaringar.
— Titta hur det var 2017, det är så lite som skiljer. Går du in i ett slutspel och du känner att du har ett fräscht och bra lag, du har en bra målvakt, du börjar vinna de rätta matcherna…du kanske får möta ett lag i kvartsfinal som du känner att du är mycket bättre än. Då får man självförtroende och då kan man gå en bit och helst plötsligt är man i final ändå.
— Men så långt tror jag inte att man ska förvänta sig, men slutspel och det skulle vara kul om de ändå kunde nå till en semifinal. Är man topp sex så har man gjort det bra, så kan vi väl summera det hela.

”INGEN FRAMTIDSGUBBE”

Daniel Sandström fortsätter med att gå igenom truppen.
— Man har tappat två av sina och seriens bästa backar i (Simon) Bertilsson och (Ryan) Gunderson och det är klart att det…det är ju större tapp än vad man vill säga själva förstås.
— De har tagit in Jonathan Sigalet, han är en jättebra spelare. De måste ta in en sån som har rutinen och det är bra att han har spelat länge i Sverige.
— Han är 33, och det är ingen ålder för en hockeyspelare. Men det är ingen framtidsgubbe så. Men det är en jättebra ersättare för Gunderson. Sen tror man enormt mycket på Victor Söderström.

Framåt har man tappat Joel Kellman och alldeles nyligen skrev Jesper Boqvist på för New Jersey Devils i NHL.
— Sen vet man inte om han (Boqvist) kommer hem. Kanske, det får vi se. Men då kommer vi vara bort i oktober. En spelare gör ju inget lag, men Boqvist, med de kvaliteter han besitter, det kan bli kännbart om man inte får in en fullgod ersättare.

Vad kommer Anton Rödin betyda?
— Även om han är född i Stockholm så är han ju uppväxt i Gävle. Han är ju Brynäs i själen och har spelat så mycket. Han har samlat på sig rutin genom åren. Sen ska man ju veta att han inte spelat så våldsamt mycket de senaste åren. Han har haft skador.
— Men han var ju självklar att plocka in när chansen dök upp och han kommer betyda jättemycket.
— Jag hoppas, framförallt för hans skull, att han får vara fräsch och kunna spela den hockey som han kan, vara så bra som han var innan han skadade sig. Alltså sista året han var här. Kan han komma tillbaka till den nivån så är han en toppvärvning i SHL.

”UPP TILL BEVIS”

Sandström fortsätter med att gå igenom målvaktssidan.
Samuel Ersson har spelat en SHL-match och stått ett år som a-lagsmålvakt i Västerås, han var ju jättebra. Man har ju förstått att han var otroligt omtyckt och otroligt bra. Han kommer naturligtvis vara med att utmana Jocke.

Joacim Eriksson missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av skada.
— Han hade ju försäsong fram till november egentligen. Det är intressant, för han var ju otroligt bra när han gjorde comeback, han var ju chockad själv. Då gick han nog mycket på inspiration och så. Sen kom det en reaktion, så som det gör, efter några veckor.
— Det är också lite upp till bevis för Jocke, att visa att han är en bra målvakt, för nu har han alla förutsättningar och är fräsch efter skadan. Det han spelade förra året, det var ju liksom som en uppbyggnad inför den här säsongen känns det som.
— Ersson kommer in och kommer konkurrera hårt med honom.

Daniel Sandström berättar också att han upplever att Brynäs har ett jämnt lag på papperet hittills inför nästa säsong.
— De har tappat några av de bästa och fått in ungefär jämnbördigt, beroende lite på vad som händer med de två sista platserna. Man har en väldigt bred trupp, och man har ganska många arbetande hockeyspelare, mycket tredjekedja, fjärdekedja. Men man kanske inte har så många matchvinnartyper. Man har fått in Rödin. Den där nya Jaedon Descheneau vet man ju ingenting om egentligen. Han kan ju vara en succé, han jämförs ju med Kevin Clark.

Hockeysverige har påbörjat en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de fem tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Idag 15:00
BIK Karlskoga - Kristianstad IK
1 1.47
X 4.90
2 5.50
Idag 17:30
Karlskrona HK - Södertälje SK
1 1.93
X 4.20
2 3.25
Idag 21:00
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks
1 1.93
X 4.10
2 3.40
Idag 23:00
Florida Panthers - San Jose Sharks
1 2.07
X 4.10
2 3.05
Måndag 01:00
Vegas Golden Knights - New York Rangers
1 1.82
X 4.35
2 3.65
Måndag 01:00
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
1 2.45
X 4.10
2 2.50
Måndag 02:00
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres
1 1.93
X 4.30
2 3.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten